«3x3 Urban Legends»: Το μπάσκετ που όλοι θέλουμε να παίζουμε

Written by  Μάι 15, 2016

Η σειρά των αγώνων «3x3 Urban Legends» συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία. Δεύτερος σταθμός του μοναδικού τουρνουά στην Ελλάδα που συνδέεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) στην Πράγα και τελεί υπό την αιγίδα της FIBA ήταν το διήμερο 14 και 15 Μαΐου τα ανοιχτά γήπεδα των Αμπελοκήπων. 


Οι αγώνες που διεξήχθησαν σε συνεργασία με τον Α.Ο. Αμπελοκήπων κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο των αθλητών όσο και του φίλαθλου κοινού που βρέθηκε στα γήπεδα της οδού Αργολίδας καθώς αποτέλεσε μία ακόμα γιορτή του μπάσκετ. 70 ομάδες και περισσότεροι από 250 αθλητές «φόρτωσαν» τα καλάθια με πολλές όμορφες φάσεις και χαμόγελα, αποδεικνύοντας ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που τους φέρνει όλους κοντά.

Οι διοργανωτές έδειξαν για ακόμα μια φορά και το κοινωνικό τους χαρακτήρα καθώς ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν, ήταν και αυτή του μοναδικού Ελληνικού περιοδικού δρόμου "σχεδία" που έκανε μια ακόμα αξιοπρεπή εμφάνιση δύο μόλις μήνες μετά τη δημιουργία της κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

 DSC 7032
Νικητές της κατηγορίας Amateur ήταν οι 4 amigos (Σελίτας, Κλεφτογιάννης, Μπαμπουόα, Παυλίδης) οι οποίοι επικράτησαν στον τελικό των White niggas (Δημητρόπουλος, Μαυροειδής, Μπάζιος) ενώ στην κατηγορία Elite επικράτησαν οι BEASTS (Δημήτρης Παπαφωτίου, Σπύρος Κανελόπουλος, Ντίνος Ολύμπιος, Δημήτρης Τσίκινας) που αναμετρήθηκαν στον τελικό με τους Trolls (Φώτης Κερασίδης, Βασίλης Δρακάκης, Κώστας Φατούρος, Χρήστος Αλεξόπουλος) . 
 
Η τριάδα τω νικητών της κατηγορίας Elite που ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα και αγωνίζεται στην ομάδα του Ηλυσιακού μετά την απονομή των μεταλλίων τους μίλησε στο agapotobasket για αυτή την πρώτη τους εμπειρία στο τουρνουά αλλά για τον κοινωνικό του χαρακτήρα γεγονός πολύ σπουδαίο στους καιρούς που ζούμε. 
 
 DSC 7456
 
«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο τουρνουά και το επιλέξαμε γιατί είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο 3on3, με πολλές συμμετοχές και καλή διαιτησία» δήλωσε ο Δημήτρης για να συμπληρώσει ο Σπύρος «Το κλίμα ήταν πολύ καλό μεταξύ των αθλητών, με  το επίπεδο να είναι υψηλό και διασκεδάσαμε. Είμαστε παρέα και παίζουμε μαζί στον Ηλυσιακό, διασκεδάζουμε το μπάσκετ και έτσι είπαμε να έρθουμε και εδώ»
 
Το μικρόβιο του μπάσκετ είναι κάτι που γεννιέται μέσα σου από πολύ μικρή ηλικία «Είναι πολύ καλός ο αθλητισμός για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα  από το άθλημα που θα επιλέξουν τελικά. Όλοι πρέπει να αθλούμαστε, κάνει καλό στο σώμα και στο μυαλό. Επίσης ήταν πολύ ωραίο που στη διοργάνωση μετέχει και η σχεδία. Είναι μια κίνηση που δηλώνει ότι ο κόσμος προσπαθεί να βοηθήσει και μέσω αυτής της κίνησης μας δίνει και εμάς το κίνητρο να βοηθήσουμε και να είμαστε ενεργοί σε τέτοιες προσπάθειες»

Και οι τέσσερις ομάδες κέρδισαν και την πρόκριση στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25-26 Ιουνίου.  

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στους Αμπελόκηπους, όπου έγινε η διοργάνωση και κατέγραψε όμορφες εικόνες γεμάτες θέαμα, χαμόγελα και πάθος.
 
DSC 6071
 
DSC 6420
 
DSC 6647
 
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ
 
Επόμενο ραντεβού του «3x3 Urban Legends» στις 28/5 στα Βριλήσσια, όπου επιστρέφουν και οι διεθνείς παρουσίες καθώς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή ομάδες από την Τουρκία, την Σλοβενία και τη Γερμανία. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.