«3x3 Urban Legends»: Οι… μικροί έδειξαν το δρόμο (pics)

Written by  Απρ 16, 2016

Με πολλά νιάτα, πάθος, χαμόγελα και όμορφο θέαμα ξεκίνησε η πρώτη μέρα του τουρνουά «3x3 Urban Legends» που ανοίγει τη φετινή σεζόν με πρώτο σταθμό της φετινής περιοδείας τα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Πλυτά στο Παγκράτι.

Πλήθος κόσμου και πολλά νεαρά παιδιά από αθλητικές ακαδημίες, αλλά και παρέες φίλων, πήραν μέρος στο εναρκτήριο τουρνουά που αποτέλεσε το ντεμπούτο του «3x3 Urban Legends», του μοναδικού  στην Ελλάδα (και ενός από τα συνολικά 12 στην Ευρώπη) που συνδέονται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) στην Πράγα και τελεί υπό την αιγίδα της FIBA.

Οι μικροί αθλητές (οι κατηγορίες συμμετοχής ξεκινούν από την ηλικία των 7 ετών) που πήραν μέρος στο τουρνουά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διασκέδασαν το παιχνίδι υπό τις οδηγίες των προπονητών τους, προσέφεραν όμορφο θέαμα και ωραίες αθλητικές στιγμές και με την παρουσία τους απέδειξαν ότι ο αθλητισμός, αν διδαχθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα γενιά που θα επιστρέψει στις παραδοσιακές αξίες.

Η διοργάνωση ξεκίνησε πολύ επιτυχημένα με πλήθος εθελοντών να την υποστηρίζουν, καλή μουσική και χάπενινγκς και ήταν το καλύτερο «πρόγευμα» για που θα ακολουθήσει, με τους ενηλίκους αθλητές, που θα συμμετάσχουν σε δυο κατηγορίες, ερασιτεχνών και την κατηγορία Elite, όπου συμμετέχουν ομάδες που θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τους πρώτους τους βαθμούς για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3x3 που θα διεξαχθεί στην Πράγα.

DSC 0012

DSC 0018

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στα γήπεδα της πλατείας Πλυτά και κατέγραψε εικόνες από τους αγώνες των νεαρών αθλητών. Είχε την ευκαιρία, μάλιστα, να συνομιλήσει με τέσσερις νεαρούς αθλητές, των ακαδημιών ΓΣ Αρίωνα, που αποτελούσαν την ομάδα Warriors”.

«Είμαστε οι Warriors. Σημαίνει πολεμιστές. Είμαστε πολεμιστές και μου αρέσουν οι Golden State Warriors επειδή είναι πολύ καλοί και έχουν τον Στέφεν Κάρι που είναι ο καλύτερος παίκτης από όλους. Εμένα μου αρέσει ο Ιγκουοντάλα. Επειδή είναι ψηλός κι εγώ είμαι ψηλός, παίζω στην ίδια θέση. Δε με ενδιαφέρει σε ποια θέση παίζω. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό πάντα», δήλωσε ο 9χρονος Γιώργος.

Ο συνομήλικός του, Χρήστος, είναι το… μυαλό της ομάδας. «Εγώ παίζω στη θέση του Στεφ Κάρι. Είμαι πλέι μέικερ και καλός σουτέρ. Βάζω και τρίποντα. Προπονούμαι όπως όλοι. Θέλω να γίνω μπασκετμπολίστας όταν μεγαλώσω και να παίξω στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει πολύ ο Βασίλης Σπανούλης. Βλέπω πολύ τους αγώνες του. Δεν αντιγράφω τις κινήσεις του, όμως. Κάνω τις δικές μου».

DSC 5919

Φίλος του Ολυμπιακού και θαυμαστής του αρχηγού του είναι και ο συμπαίκτης του, Στέφανος. «Εγώ παίζω στη θέση του Ντρέιμοντ Γκριν (σ.σ. ο πάουερ φόργουορντ των Πρωταθλητών NBA , Golden State Warriors). Μου αρέσει πολύ όμως ο Βασίλης Σπανούλης γιατί είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Θα γίνω κι εγώ αρχηγός του Ολυμπιακού», λέει με χαμόγελο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν θαυμαστές στην ομάδα του, με τον τέταρτο της παρέας, Νικόλα, να εκφράζει την προτίμησή του σε άλλον παίκτη, εκτός από τον Βασίλη Σπανούλη. «Εμένα από τον Ολυμπιακό μου αρέσει ο Γιώργος Πρίντεζης, προσπαθώ να αντιγράψω την ντρίπλα του και θέλω να γίνω σαν κι αυτόν. Το σουτ το “πεταχτάρι” δεν το δοκιμάζω, αλλά θα προσπαθήσω».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεαροί αθλητές παίρνουν μέρος στο τουρνουά, κάτι που, όπως αναφέρουν, το διασκεδάζουν πολύ, έστω κι αν οι… επιδόσεις τους είναι χαμηλές. «Με τον Αρίωνα παίζουμε τρία χρόνια. Το μπάσκετ μας αρέσει πολύ και ζηλεύαμε πολύ τους μεγάλους», λέει ο Γιώργος, για να τον διορθώσει ο φίλος του, Χρήστος, «εσύ τους ζηλεύεις, εγώ όχι!».

Ο… ψηλός της παρέας είναι από τα παιδιά που χαίρονται πολύ το παιχνίδι και, όσες αδυναμίες και να παρουσιάζει η ομάδα, έχει τη φιλοσοφία ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσει κανένας. «Στο 3x3 έχουμε παίξει άλλες δυο φορές. Είναι πολύ ωραία. Παίζουν και φίλοι μας από άλλες ομάδες που παίζουμε στα πρωταθλήματα μαζί. Το κακό είναι ότι χάνουμε συνέχεια! Αλλά τα δίνουμε όλα, φτύνουμε αίμα και γινόμαστε καλύτεροι!», λέει αφοπλιστικά ο νεαρός Γιώργος.

DSC 5934

Το θέαμα συνεχίζεται με τις κατηγορίες των ενηλίκων, ενώ στη δεύτερη μέρα του τουρνουά, μέρος θα πάρουν και οι κατηγορίες των κοριτσιών. Το agapotobasket.gr θα είναι και πάλι εκεί! 

DSC 5891

DSC 5897

DSC 5908

DSC 5912

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.