«3x3 Urban Legends»: Το θέαμα επιστρέφει!

Written by  Απρ 15, 2016

Το πρώτο ραντεβού της φετινής διοργάνωσης «3x3 Urban Legends» υπό την αιγίδα της FIBA έχει ήδη οριστεί. Στις 16-17 Απριλίου στα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Πλυτά, θα ξεκινήσει το πρώτο φετινό τουρνουά, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να κάνει το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» σε μια καλοκαιρινή σεζόν που ξεκινά με φιλοδοξίες.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το tour, μια σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους τουρνουά, που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, θα στείλει τον τελικό νικητή της κατηγορίας Elite στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour).

Το Urban Legends είναι το μοναδικό Tour στην Ελλάδα (και ένα από τα συνολικά 12 στην Ευρώπη) που συνδέονται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) στην Πράγα. Είναι μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έχει επιλεχθεί από την FIBA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάρη το πολύ υψηλό οργανωτικό του επίπεδο.

Στο 3x3 Urban Legends μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από την ηλικία των 7 ετών (στην κατηγορία Rookies) μέχρι όποια ηλικία κάποιος αντέχει, με τις ομάδες να χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες.

Στη φετινή διοργάνωση επιστρέφουν οι Tigers, μετά το ταξίδι του στην Κίνα και την συμμετοχή τους στο 3x3.EXE World Games! Καινούριες και παλιές ομάδες, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την προνομιούχο θέση που το 3x3 UrbanLegends εξασφαλίζει για το νικητή της Elite κατηγορίας.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες για την season 2016 είναι οι εξής: Ερασιτέχνες (κατηγορία Amateurs), κατηγορία των εφήβων (U18 - γεννημένοι το 1999 & 2000),  U15 (αγόρια γεννημένα το 2001-2002), WU15 (κορίτσια γεννημένα το 2001-2002), U13 (αγόρια γεννημένα το 2003-2004), WU13 (κορίτσια γεννημένα το 2003-2004), U11 (αγόρια γεννημένα το 2005-2006), WU11 (κορίτσια γεννημένα το 2005-2006) & οι αγαπημένοι μας Rookies (αγόρια και κορίτσια γεννημένα το 2007 και νεώτερα).

Για τις κατηγορίες των ανδρών οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να πάνε στο χώρο του τουρνουά το Σάββατο, 16 Απριλίου, από τις 16:00 έως τις 16:45 για τις εγγραφές και το check in. Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν και μέσα από την ιστοσελίδα www.playfools.gr και οι αγώνες του τουρνουά ξεκινούν στις 17:00. Οι κατηγορίες των παιδιών θα παίξουν τα πρωινά του Σαββάτου (αγόρια έως 15 ετών) και της Κυριακής (κορίτσια).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook "3x3 Urban Legends" και στο site www.playfools.gr.

Το agapotobasket.gr συνάντησε τον Διευθυντή της διοργάνωσης, Αιμίλιο Σαμπάνη, στη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας μπάσκετ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» που θα κάνει την πρώτη της... επίσημη παρουσία του τουρνουά, προσκεκλημένη των διοργανωτών.

Ο κ. Σαμπάνης μίλησε για την διοργάνωση, τις φετινές προσδοκίες, αλλά και τη φύση του αθλήματος που όλοι ασχολούνται ευελπιστούν σύντομα να αποκτήσει την αναγνώριση που αξίζει και, γιατί όχι, να συμπεριληφθεί και στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων.

Πείτε μας λίγα πράγματα για τη διοργάνωση και το άθλημα για όσους δεν γνωρίζουν.

Ως διοργανωτές, κάνουμε τουρνουά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα τελευταία τρία χρόνια το έργο μας έχει αναγνωριστεί από την FIBA και έχουμε γίνει ένας από τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τα τουρνουά διεξάγονται σε διάφορα μέρη της Αττικής και οι πρώτες ομάδες προκρίνονται σε έναν μεγάλο τελικό, από τον οποίο αναδεικνύεται η πρωταθλήτρια Ελλάδας και πηγαίνει να παίξει στο Masters της Πράγας. Το 3x3 είναι ένα καινούριο αγώνισμα. Προσπαθεί η FIBA να το κάνει Ολυμπιακό, μέχρι το 2020, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα έχει γίνει. Έχουμε όμως και κατηγορία ερασιτεχνών. Θεωρούμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον άθλημα αναψυχής. Συμμετέχεις πολύ περισσότερο από ό,τι στο αγώνισμα 5 εναντίον 5 όπου υπάρχει ένας πάγκος άλλων επτά παικτών που περιμένουν έξω να παίξουν. Στο 3x3 είναι οι τρεις που παίζουν και ένας αναπληρωματικός, οπότε έχεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες να παίξεις. Και μέσα στο παιχνίδι να συμμετέχεις ενεργά. Νομίζω ταιριάζει καλύτερα στο να παίζουν όλοι για την αναψυχή τους.

Συνεπώς, δεν χρειάζονται να έχει κάποιος υψηλότερες τεχνικές δυνατότηες.

Όχι απόλυτα. Απλά είσαι μέσα σε όλες τις φάσεις και σίγουρα το διασκεδάζεις περισσότερο. Κι επειδή υπάρχουν και κατηγορίες που μπορείς να δηλώσεις ανάλογα με τις δυνατότητές σου, ανταγωνίζεσαι αντιπάλους του επιπέδου σου.

Τι θα δούμε σε αυτό το πρώτο τουρνουά για φέτος;

Είναι το πρώτο της φετινής σειράς. Έχουν δηλώσει πολλές ξένες ομάδες συμμετοχή, επειδή ακριβώς είναι ένα από τα δώδεκα προκριματικά πανευρωπαϊκά τουρνουά. (*) Έχουμε ομάδες από τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και, φυσικά, οι ελληνικές ομάδες, μπαίνουν όλες στη «μάχη» στην αρχή. Δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα πρωταθλήματα των Ελλήνων παικτών, οπότε ακόμα δεν έχουμε πολλούς Έλληνες ανταγωνιστικούς παίκτες, αλλά σιγά σιγά θα μπαίνουν κι αυτοί.

Οι λάτρεις λοιπόν της «πορτοκαλί θεάς», αλλά και του αθλητισμού γενικότερα μπορούν να φτιάξουν την ομάδα τους και να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του 3x3 basketball.

Εμείς θα είμαστε εκεί!

(*) Σημ: Η FIBA έχει φτιάξει ένα σύστημα κατάταξης όπου όλες οι ομάδες μαζεύουν βαθμούς και κάθε αθλητής έχει μια προσωπική βαθμολογία και ανάλογα με το ranking του (σ.σ. όπως ακριβώς και με το τένις) παίρνει τη θέση του στην παγκόμια κατάταξη. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.