Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και ραντεβού στον «αιώνιο» τελικό

Written by  Μαρ 18, 2016

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και με το επιβλητικό 85-48 προκρίθηκε εύκολα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, εκεί όπου το απόγευμα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν καταιγιστικές και δεν επέτρεψαν στις αντιπάλους τους να ελπίσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ότι έχουν τύχη να κάνουν την έκπληξη. Ο ΠΑΟΚ αντιστάθηκε μόλις για 3’, όμως, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πάτησε «γκάζι» και δημιουργούσε μεγάλες διαφορές τις οποίες διεύρυνε με χαρακτηριστική ευκολία.

Το 33-23 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 60-31 στο ημίχρονο και έκτοτε το μόνο που ενδιέφερε ήταν η τελική έκταση της διαφοράς. Με το μυαλό πλέον στον τελικό, ο Ολυμπιακός έριξε τους ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς, ωστόσο, να σταματήσει να διευρύνει τη διαφορά, με το τελικό 85-48 να αποτελεί μια μεγάλη απόδειξη της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δυο αντιπάλων.

Η Μαρι-Ρόζα Μπόνη ήταν η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους, ενώ η Λικέντρα Τζόνσον είχε 12 πόντους με 9 ριμπάουντ και η Αφροδίτη Κοσμά επίσης 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, με την Όλγα Χατζηνικολάου να συμπληρώνει μια πληθωρική παρουσία με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ που δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες για ένα ντέρμπι, η μόνη που ξεχώρισε ήταν η Σταυρούλα Σπανίδου με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 33-23, 60-31, 74-38, 85-48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.