«Μόνιμη» η θέση του στον τελικό

Written by  Δεκ 27, 2015

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 22η στην Ιστορία του προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός που σε ένα ματς όπου το μετέτρεψε σε διαγωνισμό τριπόντων, συνέτριψε τον Άρη με 90-69 και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Φάρος Κερατσινίου – ΠΑΟΚ για να δει αν θα διευρύνει το σερί του κατακτώντας το τρόπαιο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε μόνο για ένα ημίχρονο, αφού στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στα αποδυτήρια και ουσιαστικά δεν απείλησαν καθόλου τους Κυπελλούχους που εκτελούσαν από παντού έξω από τα 6,75 μ. με τον Τζέημς Γκιστ να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και τον Τζέημς Φελντέιν να ακολουθεί, σκοράροντας με κάθε τρόπο και οδηγώντας το «τριφύλλι» στην τρίτη περίοδο, όταν και έχτισε τη μεγάλη διαφορά.

Οι «πράσινοι» σούταραν με συνολικά 17/32 τρίποντα, μάζεψαν συνολικά 41 ριμπάουντ έναντι 29 του Άρη και μοίρασαν 26 ασίστ, επίδοση που δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όπως σε όλα τα παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ, έχοντας ενέργεια, καλές περιστροφές και καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τον Γκιστ να μπαίνει «καυτός» και την περιφέρειά του να «πυροβολεί» από παντού, προηγήθηκε 17-10 στο 7’ δείχνοντας στον Άρη πως θα πρέπει να πασχίσει πάρα πολύ, αν θέλει να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τον τελικό.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +11 για τον Παναθηναϊκό (24-13 στο 9’) με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους «πράσινους» να προηγούνται με 24-16.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Άρη να έχει βελτιώσει αισθητά την άμυνά του, να έχει βρει λύσεις στην επίθεση και με τους Χάγκινς και ΜακΝιλ να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι, μείωσε σταδιακά και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 19’ με 34-35.

Με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αντιδράσει και τους φιλοξενούμενους να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν στο σκορ, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 38-37 με τις δυο ομάδες να έχουν αφήσει υποσχέσεις για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 8-0 ανέβασε τη διαφορά και πάλι στον +9 (46-37 στο 12’) και ξαναπήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με καταιγισμό τριπόντων από τους «πράσινους», η διαφορά έφτασε στο +20 (62-42 στο 26’) και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν δυνάμεις να ακολουθήσουν. Η διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου είχε φτάσει στο 69-48 με τον Παναθηναϊκό να έχει σκοράρει ήδη 7 τρίποντα στο διάστημα αυτό και να έχει κάνει ένα επιμέρους 31-11 στην περίοδο και τους φίλους του να ζητούν ρυθμικά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το ρεσιτάλ του Παναθηναϊκού από τα 6,75 μ. συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, η διαφορά εκτοξεύθηκε μέχρι και το +28 (85-57 στο 36’) και τελικά οι «πράσινοι» πήραν μια θριαμβευτική νίκη με 90-69 που τους στέλνει στον τελικό της 21ης Φεβρουαρίου απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Φάρος Κερατσινίου – ΠΑΟΚ.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζέημς Γκιστ με 20 πόντους (4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Τζέημς Φελντέιν σημείωσε 22 πόντους με 6 ριμπάουντ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε επίσης πολύ μεγάλο ματς με 15 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν και παλι εξαιρετικός οργανωτής με 6 πόντους και 9 ασίστ.

Από τον Άρη, που έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζερέλ ΜακΝηλ είχε 17 πόντους με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ 16 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Τζαμέλ Χάγκινς.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22, Διαμαντίδης 15, Γκιστ 20, Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Γουάιτ 13, Γουότερς 3, Ζάρας 7, Χάγκινς 16, Κοέν 5, Μούρτος 3, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 17

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.