«Έφυγε» ο Μάκης Δενδρινός

Written by  Οκτ 20, 2015

Ο Μάκης Δενδρινός, ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του μπάσκετ, «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ.

 

Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία του Πανιωνίου είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν από μερικούς μήνες και όλο αυτό το διάστημα έδινε μάχη για τη ζωή του. Πιστός στο χαρακτήρα που τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή, μια στάση που του χάρισε το προσωνύμιο «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας και της ηρεμίας με την οποία αντιμετώπιζε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, έδωσε όλο αυτό το διάστημα τη μάχη του από την οποία, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Μάκης Δενδρινός γεννήθηκε το 1950, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τον Πανιώνιο από όπου ξεκίνησε στα εφηβικά τμήματα, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1981, ενώ υπήρξε και διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Ανδρών.

Στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε και στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας, ενώ διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής Ανδρών την διετία 1994-1996, οδηγώντας την στην τέταρτη θέση του Μουντομπάσκετ του Καναδά και του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, αλλά και στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.