Το τέταρτο θαύμα του Φάρου Κερατσινίου!

Written by  Οκτ 08, 2015

Ο Φάρος Κερατσινίου συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό με αντίπαλο την Κηφισιά που κρίθηκε στην παράταση, πήρε σπουδαία νίκη με 61-59 και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του θεσμού.

 

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία αφού έπειτα από τον Κολοσσό, το Λαύριο και τα Τρίκαλα απέκλεισαν και τέταρτη ομάδα από την BasketLeagueκαι έδειξαν ότι αποτελούν μία από τις ομάδες για τις οποίες θα συζητούν όλοι στη διάρκεια της χρονιάς.

Από την άλλη, η ομάδα των Βορείων Προαστίων που πέρσι έφτασε μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του θεσμού, αυτή τη φορά έμεινε με την πικρή γεύση ενός αποκλεισμού από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας, αφού σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν έδειξε ότι δικαιούταν να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Ο Φάρος, με τον ενθουσιασμό της κερκίδας να τον ωθεί προς τη νίκη ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, φτάνοντας ακόμα και σε διαφορά 12 πόντων (47-35) λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η εμπειρία της Κηφισιάς και κυρίως η μαχητικότητα του Δημήτρη Μαυροειδή που ήταν ο μόνος που συγκρατούσε την ομάδα του, βοήθησαν την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να μειώσει αρχικά και  σταδιακά να φτάσει ως την ισοφάριση, με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση ισόπαλες 56-56.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με τις άμυνες να είναι εκείνες που είχαν τον πρώτο λόγο, ο Φάρος ήταν εκείνος που πήρε την μεγάλη νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό με 61-59 με τους παίκτες και τους φιλάθλους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Οι έμπειροι παίκτες της ομάδας του Κερατσινίου ήταν εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα τους στην επιτυχία, με τον Μανώλη Παπαμακάριο να πετυχαίνει 12 πόντους, το Νίκο Λιακόπουλο να σημειώνει 11 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ και τον Μάριο Μπατή να αγγίζει το double-doubleμε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από την Κηφισιά, ο Δημήτρης Μαυροειδής τα έκανε όλα σχεδόν μόνος, κάνοντας  double-double με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ωστόσο, είχε ελάχιστη συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του με τον Λεωνίδα Κασελάκη να προσπαθεί να βοηθήσει περισσότερο σημειώνοντας 13 πόντους και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ.

Ο Φάρος Κερατσινίου είναι η τρίτη ομάδα που θα μπει στην κληρωτίδα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους παίκτες, τους φιλάθλους και την διοίκηση της ομάδας να αποδεικνύουν πως τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-27, 47-41, 56-56, 61-59 (παρ.)

Φωτό: HEBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.