agapotobasket.gr: Δυο χρόνια και συνεχίζουμε!

Written by  Σεπ 27, 2015

To agapotobasket.gr συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής και μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πολλή αγάπη και έχει σκοπό να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα!

 

«Λοιπόν;»

«Ας το κάνουμε κι όπου πάει».

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Με ένα χτύπημα των δακτύλων. Ήταν στις σκέψεις μας πολύ καιρό, αλλά χρειαζόμασταν μια αφορμή για να το ξεκινήσουμε. Δεν τη βρίσκαμε. Έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε. «Κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε να λέμε τουλάχιστον ότι το προσπαθήσαμε». Έτσι ξεκίνησε. Δειλά δειλά. Δύο άτομα στην αρχή με πολλή βοήθεια από φίλους. Μετά γίναμε τρεις. Μετά περισσότεροι.

Και συνεχίζουμε. Με το ίδιο μεράκι, την ίδια αγάπη, ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό. Όχι, δεν ανακαλύψαμε την δημοσιογραφική μπασκετική Αμερική. Όχι, δεν είμαστε οι κορυφαίοι και δεν ξέρουμε αν θα γίνουμε. Δεν ξέρουμε καλά καλά αν θέλουμε κιόλας.

Αυτό που θέλουμε είναι να μας έχει ο Θεός καλά να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Να προσεγγίζουμε το αγαπημένο μας άθλημα μέσα από την ερασιτεχνική και ρομαντική ματιά με την οποία το γνωρίσαμε, το αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε μαζί του.

Οι περισσότεροι από εμάς αρχίσαμε να «μπιστάμε» τη μπάλα στις αλάνες με αυτοσχέδιες μπασκέτες και διχτάκι από τσουβάλια με πατάτες που περίσσευαν από τη γειτονική λαϊκή αγορά. Αλλά το αγαπήσαμε και δεν το είδαμε να γίνεται επάγγελμα. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Να ξαναθυμηθούμε το μπάσκετ που παίζαμε στη γειτονιά μας. Άλλωστε, αυτό είναι και το μότο μας. Δεν έχουμε λόγο να το αλλάξουμε.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν κάναμε αρκετά. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Θα γίνει κι αυτό. Κάναμε και λάθη. Πολλά λάθη και μάθαμε από αυτά. Είχαμε και συγκρούσεις. Μεταξύ μας, αλλά και παραέξω. Κι αυτά συμβαίνουν. Αγάπη μόνο και όλα ξεπερνιούνται. Είχαμε και απογοητεύσεις. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε αν είναι καλύτερο να σταματήσουμε. Ευτυχώς, ήταν μόνο για μια στιγμή. Πέρασε κι αυτή. Πάμε για άλλα, καλύτερα.

Το μπάσκετ είναι χαρά, διασκέδαση, αθλητισμός, αξίες. Αυτές θέλουμε να προωθήσουμε. Και είμαστε τυχεροί γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε κι εσάς μαζί μας. Να μας στηρίζετε, να μας συμβουλεύετε, να μας οδηγείτε και να μας κάνετε καλύτερους.

Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Πρώτα ως άνθρωποι, μετά ως δημοσιογράφοι. Και να προωθούμε τον υγιή αθλητισμό, πέρα από οπαδικές ή άλλου είδους κόντρες. Μέχρι σήμερα αυτή την ιδέα την έχουμε υπερασπιστεί στο έπακρο. Δεσμευόμαστε ότι θα το συνεχίσουμε.

Η παρέα του agapotobasket.grθέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που είστε δίπλα μας και σας προσκαλεί στο μπασκετικό πάρτι που ξεκινά με την έναρξη της νέας σεζόν. Με νέες ιδέες, νέες στήλες, νέες σκέψεις και νέα όνειρα. Με φόντο ένα παρκέ και οδηγό μια «σπυριάρα». Όπως τότε που ήμασταν όλοι πιτσιρικάδες.

Ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα και αγάπη για όλους. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σας θέλουμε δίπλα μας.

Ευχαριστούμε για όλα.

Η μπασκετική παρέα του agapotobasket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.