Κυπελλούχος Ευρώπης η Στέλλα Καλτσίδου

Written by  Απρ 10, 2024

Στον τελικό του φετινού Eurocup αναμετρήθηκαν οι London Lions της Στέλλας Καλτσίδου με την τουρκική Besiktas με την αγγλική ομάδα να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου επικρατώντας στον δεύτερο τελικό με 81-70. Με το +11 η Αγγλική ομάδα κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα φτάνοντας στην μεγάλη επιτυχία.

Η γηπεδούχος Lions ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό και προηγήθηκε από την αρχή της αναμέτρησης φθάνοντας ακόμα και στο +10 δύο λεπτά πρίν την λήξη της πρώτης περιόδου (23-13). Ένα σερί 7-0 όμως της Besiktas έκλεισε την ψαλίδα κάνοντας το 23-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αντεπίθεση της φιλοξενούμενης ομάδας συνεχίστηκε και ισοφάρισε σε 27-27. Στο σημείο εκείνο η ομάδα της Καλτσίδου αφυπνίστηκε και παίζοντας καλύτερη άμυνα ξαναπήρε τα ηνία στο προβάδισμα κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 45-35.

Στο δεύτερο μέρος η Besiktas πίεσε ακόμα περισσότερο την Lions με το δεκάλεπτο να κλείνει 60-55 βάζοντας φωτιά στον τελικό. Στην τελευταία περίοδο η αγγλική ομάδα διατήρησε το προβάδισμα παρά το γεγονός πως η τουρκική ομάδα ήταν σε απόσταση αναπνοής και έφτασε στην νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 45-35, 60-55, 81-70

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.