Η μεγάλη σειρά τουρνουά 3×3 Master Series

Written by  Μάι 03, 2023

Στο πλαίσιο της νέας εποχής για το 3×3 στην Ελλάδα, που εγκαινίασε πρόσφατα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα τουρνουά για όλες τις ηλικιακές, αγωνιστικές και μη αγωνιστικές, κατηγορίες. Κορωνίδα αυτών των διοργανώσεων είναι η σειρά 3×3 Master Series, που θα πραγματοποιηθεί με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Η σειρά 3×3 Μaster Series περιλαμβάνει 5 διαφορετικά τουρνουά 3×3 σε 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καβάλα, Βόλος), τα οποία θα καταλήξουν στο Μεγάλο Τελικό 3×3 ΟΠΑΠ Master Series Finals, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου. Από τον τελικό θα προκύψει η νικήτρια ομάδα του 3×3 Μaster Series, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3×3 World Tour.

Στην τελική φάση 3×3 Master Series θα συμμετάσχουν οι καλύτερες ομάδες της χώρας ανδρών και γυναικών στις κατηγορίες +18 και U18, οι οποίες θα έχουν προκριθεί από τα πέντε τουρνουά ανά την Ελλάδα.

Ο ΟΠΑΠ, ως Μεγάλος Χορηγός της ΕΟΚ, στηρίζει δυναμικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος 3×3. Βρίσκεται στον πλευρό της σε όλες τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, με σκοπό τη δημιουργία αγωνιστικών ευκαιριών για όλες τις ομάδες 3×3 και την πραγματοποίηση διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, τις οποίες θα απολαύσουν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές.

Η σειρά τουρνουά 3×3 Master Series και o τελικός 3×3 ΟΠΑΠ Μaster Series έχουν ενταχθεί στην κατηγορία FIBA Quest, η οποία αποτελεί την υψηλότερη κατηγορία τουρνουά 3×3 που έχει θεσπίσει η Διεθνής Ομοσπονδία για την πρόκριση στο World Tour.

Το πρόγραμμα των 3×3 Master Series

27-28/5 Χανιά

10-11/6 Θεσσαλονίκη

30/6-1/7 Καβάλα

22-23./7 Αττική

29-30/7 Βόλος

18-20/8 Καλαμάτα (τελικός)

Τι είναι το 3×3

To 3×3 είναι ένα νέο και σύγχρονο άθλημα, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 2020.

 Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια παρουσίασε θεαματική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, πρωτότυπο και μοντέρνο άθλημα, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταυτίζονται με τους νέους ανθρώπους.

Παίζεται σε ανοικτά γήπεδα ή σε γήπεδα που στήνονται προσωρινά για το σκοπό αυτό, ενώ οι αγώνες συνοδεύονται από έντονη σύγχρονη μουσική που παρασύρει τους συμμετέχοντες και ενθουσιάζει τους θεατές.

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.