Κτιστάκης και Δεσποτάκης στις Εθνικές Νεανίδων και Νέων Γυναικών

Written by  Ιαν 26, 2023

Οι Εθνικές Ομάδες Νεανίδων και Νέων Γυναικών έχουν προγραμματισμένες υποχρεώσεις το καλοκαίρι με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και στο τιμόνι των δύο ομάδων θα βρίσκονται ο Γιάννης Κτιστάκης και ο Μάριος Δεσποτάκης.

Ο Κτιστάκης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Νόβι Σαντ της Σερβίας και διδάκτορας στη ΣΕΦΑΑ στον τομέα προπονητικής αθλημάτων.  Έχει διατελέσει A’ προπονητής στην αντρική ομάδα της Ένωσης Ιλίου και στην Πεύκη στη Β’ Εθνική κατηγορία,  στη γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού με την οποία και κατέκτησε το νταμπλ το 2011 και έφτασε στους ημιτελικούς του Eurocup την ίδια χρονιά, στη γυναικεία ομάδα του Πρωτέα Βούλας και στην ομάδα επίλεκτων της Ε.Σ.Κ.Α. Το 2022 ανέλαβε ως Α’ προπονητής την Εθνική ομάδα κορασίδων (U16) όπου και κατέλαβε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 2019 ανέλαβε την Εθνική Νέων Γυναικών (U20) που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν Β’  προπονητής στην Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών το 2000 και το 2010 (ασημένιο μετάλλιο Ευρωπαϊκό (U20). Διετέλεσε Β’ προπονητής στην Εθνική ομάδα Γυναικών (2010, 2011). Έχει εργαστεί σε ως Β’ Προπονητής στην Α1 Ανδρών (Α.Ε.Κ , Μαρούσι, Πανελλήνιος, Αμπελόκηποι), στον Αθηναϊκό (Eurocup Women, 2010).

Ο Δεσποτάκης είναι απόφοιτος Σχολής Προπονητών και Computer Science. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τις Εσπερίδες Καλλιθέας (2005-06) και συνολικά ως προπονητής έχει οδηγήσει τις ομάδες του σε άνοδο 21 φορές! Ως παίκτης έκανε τα πρώτα βλήματα στο Περιστέρι κι έχει αγωνιστεί με τον Ηλυσιακό στην Α2 Ανδρών. Ξεκίνησε την καριέρα του στην προπονητική από τις ακαδημίες στην Αργώ Κηπούπολης και ακολούθησαν ο Άρης Πετρούπολης, ο ΓΣ Αγίων Αναργύρων, ο Αίολος Ταύρου, το Παλαιό Φάληρο, η Ακαδημία 89 (ανδρών), η Γλυφάδα, οι Εσπερίδες Καλλιθέας, ο Παγχιακός, η ΦΕΑ, ο Απόλλων Σμύρνης, η Ένωση Ιλίου, η Δάφνη Δαφνίου, ο Αρκαδικός (Α2 Ανδρών), ο Ιωνικός ΝΦ (Γ’ Εθνική Ανδρών), η Πεύκη, η Άρτεμις Αχαρνών, η Ελευθερία Μοσχάτου (Α1 Γυναικών), ενώ έχει διατελέσει και βοηθός προπονητή στην ΑΕΚ.

Η Εθνική Νέων Γυναικών θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ U20, το οποίο θα διεξαχθεί 28/7-6/8 στην Κραϊόβα. Η Εθνική Νεανίδων θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ U18, το οποίο θα διεξαχθεί 30/6-9/7 στη Σόφια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.