Tα τουρνουά 3×3 κατακτούν τα σχολεία!

Written by  Νοε 14, 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οργανώνει μέσα στο Νοέμβριο από τουρνουά 3×3 σε οχτώ Δήμους με τη συμμετοχή περισσότερων από 450 μαθητών Γυμνασίου. Στόχος αυτού του νέου εγχειρήματος η προώθηση του μπάσκετ και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή των παιδιών με αυτό.

Στις 16 Νοεμβρίου, στο γήπεδο Θεομήτωρ Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθούν αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» 3×3 για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Αλίμου, με τη μορφή τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο ομάδες από κάθε Γυμνάσιο των δύο Δήμων. Λίγες μέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, αντίστοιχη δράση θα λάβει χώρα στο ΔΑΚ Γλυφάδας με τη συμμετοχή όλων των Γυμνασίων του Δήμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 3×3 για σχολεία θα ολοκληρωθεί στις 29 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» με αγώνες 3×3 με μαθητές των Γυμνασίων των Δήμων Π. Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Ελληνικού–Αργυρούπολης και Μοσχάτου–Ταύρου.

Στους μαθητές θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής, ενώ όλες οι δράσεις θα υποστηριχθούν οργανωτικά από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Τους επόμενους μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, η ΕΟΚ σε συνεργασία με Δήμους και Σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις που οδηγούν ακόμη περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ, ενώ παράλληλα βοηθούν την ενίσχυση του Σχολικού Αθλητισμού ως βασικό στοιχείο της διαδικασίας εκπαίδευσης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.