Το κλειστό της Γουμένισσας θα πάρει το όνομα της Εβίνας Μάλτση

Written by  Αυγ 07, 2022
Το Σάββατο 30 Αυγούστου τo κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας, της πόλης από την οποία κατάγεται, θα πάρει το όνομα της Εβίνας Μάλτση.

H Γουμένισσα θα τιμήσει την Εβίνα Μάλτση για τη σπουδαία καριέρα της στο μπάσκετ καθώς το κλειστό της Γουμένισσας, στο οποίο έκανε τα πρώτα της μπασκετικά "βήματα" θα πάρει το όνομα της τεράστιας Ελληνίδας πρώην αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών, με την εκδήλωση να γίνεται το Σάββατο 30 Αυγούστου, στις 19:30.

Η Εβίνα Μάλτση, Ολυμπιονίκης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυναικών για σειρά ετών, ξεκίνησε από τον ΑΟΚ Γουμένισσας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο, τη ΜΕΝΤ, τον Παναθηναϊκό, τη Θέλτα, τη Σαραγόσα, την Μπούρζ, στους Κονέκτικατ Σαν στο WNBA, την Ρος Κασάρες, την USK Πράγας, την Πολκοβίτσε, την Καϊσερί, την Αντάκια, την Άδανα Μπότας, τον Ολυμπιακό και την ZTE NKK.
 
Το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο κεφάλαιο στην καριέρα της αποτέλεσε η Εθνική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στο βιβλίο της Ιστορίας της «γαλανόλευκης». Αν προσπαθήσει κάποιος να ξεχωρίσει τις κορυφαίες και πιο ξεχωριστές στιγμές (αδικώντας σίγουρα πολλές στιγμές μιας τόσο πλούσιας καριέρας) της Εβίνας Μάλτση με την γαλανόλευκη φανέλα τότε αυτές είναι η συμμετοχή της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου τερμάτισε στην 7η θέση, όπως και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2005 στην Τουρκία όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την 10η θέση βλέποντας μάλιστα το όνομα της στον πίνακα των πρώτων δέκα σκόρερ της διοργάνωσης (πέτυχε 92 πόντους - 9η θέση). Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 στα γήπεδα της Λετονίας αποτελεί διοργάνωση σταθμό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που κατέλαβε την 5η θέση. Η Εβίνα Μάλτση παίζοντας όμορφο και θεαματικό μπάσκετ θα κερδίσει δίκαια τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 22,5 πόντους μ.ό. ενώ ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης διάκριση που σημείωσε και το 2017 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της με την 4η θέση που την οδήγησε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 που διεξήχθη στην Τενερίφη.
 
Η εμβληματική αρχηγός ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Εθνική Γυναικών, τον Αύγουστο του 2019 μετρώντας 214 συμμετοχές και 3215 πόντους, όντας η ρέκορντγουμαν της ομάδας.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.