Σε ρυθμούς Cheerleading το ΟΑΚΑ

Written by  Ιουν 22, 2022

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading και το Olympus All StarCheer Open, επιστρέφουν στην Αθήνα μετά τις δύο επιτυχημένες «On Tour» χρονιές και ετοιμάζονται να κατακλύσουν το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) «Νίκος Γκάλης, το διήμερο 25-26 Ιουνίου 2022. 

Περισσότεροι από 1.600 αθλητές και αθλήτριες του Cheerleading θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχουν 20 σύλλογοι μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και μάλιστα ανάμεσα τους υπάρχουν τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι στο θεσμό. Από την Κρήτη, οι Γ.Σ. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης και Φ.Ο.Η Αριάδνη, από το Γαλάτσι Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος.  

Αναλυτικά οι σύλλογοι μέλη που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading είναι: Αμαζόνες, Ελληνικό Αστέρι, ΑΓΟΠ Μυρτάλη, Χοροκίνηση Ναυπλίου, Αποσπερίδες, Ακαδημία Μαζορετών Λαμίας, ΣΗΓΑ Γύμναθλος, Σειρήνες του Βορρά, ΑΠΣ Οι Αμπελόκηποι, Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου, ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος, ΥΑΔΕΣ, Ελληνικές Σταγόνες, Μωβ Κινήσεις, ΦΟΗ Αριάδνη, Αρμονία Θήβας, ΓΣ Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, ΑΓΣ Νέμεσις, ΑΣ Ολύμπιος Ζευς και Εύαθλοι Τρικάλων.  

Με σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό θα διεξαχθεί το Olympus All Star Cheer Open 2022. Κύπρος, Εσθονία, Ουγγαρία και βέβαια ομάδες από κάθε άκρη της Ελλάδας θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση που περιλαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή CheerLeague. Εκτός από τις τρεις συμμετοχές του εξωτερικού, άλλες 9 νέες ομάδες θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά στο Olympus AllStar Cheer Open 2022 και έρχονται να ενταχθούν στην οικογένεια του cheerleading. Στην διοργάνωση συμμετέχουν επίσης για πρώτη φορά 2 μεγάλα ιστορικά σωματεία, ο  Εθνικός Πειραιώς ΟΦΠΦ και  ο  Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας.  Συνολικά, μέρος στη διοργάνωση θα λάβουν 37 φορείς με 145 ομάδες & ζευγάρια. Τους αγώνες θα κρίνουν Διεθνής κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφουμε δυνατότεροι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες – αθλητές και τους γονείς τους, στους συλλόγους & στους προπονητές, οι οποίοι θα δώσουν και πάλι βροντερό παρόν στην Αθήνα», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Αθλητικών διοργανώσεων Ευαγγελία Κρητικού και συμπλήρωσε:  

«Η οικογένεια του Cheerleading μεγαλώνει και δυναμώνει μέρα με τη μέρα και ως Ομοσπονδία είμαστε εδώ για να να στηρίζουμε την προσπάθεια και το όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Εύχομαι πολλές επιτυχίες σε όλες τις ομάδες».  

Ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που στηρίζει έμπρακτα το έργο της ομοσπονδίας μας.  

Τέλος, να αναφέρουμε πως το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αθήνα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading με 21 χώρες και πάνω από 2.000 αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν.   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.