Παγκόσμιο 2023: Το τρόπαιο στην Αθήνα

Written by  Απρ 12, 2022

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου2023 ταξίδεψε στην Αθήνα. Έκανε τη στάση του στο παρκέ, είδε τον αγώνα Ελλάδα-Τουρκία, έγινε πόλος έλξης, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Επισκέφθηκε και σημεία αναφοράς της Αττικής. Βρέθηκε σε μέρη που έχουν ξεχωριστή σημασία για την ιστορία, αλλά και το μπάσκετ σε μια πορεία την οποία κατέγραψε ο φακός.

Η πρώτη στάση ήταν στο Δημαρχείο Αθηνών, εκεί όπου το υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό το τρόπαιο εδώ στο Δημαρχείο, στην καρδιά της Αθήνας. Στην πρώτη στάση αυτής της περιοδείας. Να ευχηθώ να επιστρέψει το τρόπαιο στην Αθήνα, στα χέρια της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε: «Είναι χαρά μας που το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρώτη στάση μιας παγκόσμιας περιοδείας και πρώτη στην Ελλάδα είναι το Δημαρχείο της Αθήνας. Είναι ιδιαίτερη τιμή, είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε το τρόπαιο εδώ και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων που υποδέχθηκε την ομοσπονδία και το τρόπαιο και είναι μαζί μας».

Το επόμενο ραντεβού ήταν πιο… μπασκετικό. Δόθηκε στα Σεπόλια, στο γήπεδο που κοσμεί η μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σε ένα συναπάντημα με κορυφαίους αθλητές: Εβίνα Μάλτση, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής και Νίκος Ζήσης έστειλαν το δικό τους μήνυμα με την παρουσία τους δίπλα στο Κύπελλο σε ένα ξεχωριστό σημείο. «Βρισκόμαστε στο ανοιχτό γήπεδο των Σεπολίων, όπου υπάρχει το γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Καλωσορίζουμε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αθήνα. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που το Κύπελλο περνάει και από τη χώρα μας», τόνισε ο Η Μάλτση για να προσθέσει ο Ντικούδης: «Είμαι τυχεροί που το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε και στη χώρα μας».

Το μνημείο σύμβολο της Ελλάδας και της Δημοκρατίας, ο Παρθενώνας, έγινε ο μεγάλος επόμενος σταθμός. Εκεί όπου το τρόπαιο υποδέχθηκε ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Πατούλης δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ, στην κοιτίδα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Εδώ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης Και βέβαια αυτή τη μεγάλη τιμή θα μας δώσει και τη δύναμη να το σηκώσουμε άξια στον Αττικό Ουρανό». Ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε από τη δική του πλευρά: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ, στον τόπο γέννησης της Δημοκρατίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί αυτός ο υπέροχος τόπος υποδέχεται ένα μοναδικό τρόπαιο. Ελπίζουμε μετά από λίγα χρόνια να το αγγίξουν τα χέρια μας και να το φέρουμε εδώ να το σηκώσουμε ψηλά στον Αττικό Ουρανό».

Το Σύνταγμα, η Βουλή των Ελλήνων, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας και τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ήταν οι επόμενοι σταθμοί στη διαδρομή του βαρύτιμου κυπέλλου, το οποίο κατέληξε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων. Εκεί όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και γνωστοί αθλητές όπως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιώργος Καλαϊτζής και άλλοι.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.