Her World, Her Rules σε… τετραπλή αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Written by  Απρ 05, 2022

Ο Νομός Θεσσαλονίκης και το Her World, Her Rules είναι… παλιοί γνώριμοι. Το πρόγραμμα της FIBA που συστήνει το μπάσκετ στα κορίτσια Δημοτικών Σχολείων, μαζί με το αντίστοιχο για τα αγόρια, το «Τρίποντα στα Σχολεία» φιλοξενήθηκαν στα Πεύκα, την Πολίχνη, τη Θεσσαλονίκη και το Πανόραμα. Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Δοξάκης Γιώργος,  Μπελούλης Κωστάς, Παπαδημητρίου Κώστας, Χαρμπαλής Θωμάς.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων πήραν μέρος 37 κορίτσια και 45 αγόρια. Συμμετείχαν οι προπονητές Βρογκιστινός Παναγιώτης και Γκαρίπης Νικόλαος. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 3ου Δ.Σ. Πεύκων Θεσσαλονίκης Σαρίγκολη Βασίλη και του Κ.Φ.Α. Παγωνίδη Παναγιώτη. Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί τον κ. Απατσίδη Δημήτρη Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης Συκεών (ΚΕΥΝΣ) για την παραχώρηση του Δ.Α.Κ. Πεύκων. Επίσης ευχαριστεί τους Συμεωνιδη Τόλη Δημ. Σύμβουλο Δ. Νεάπολης-Συκεών  και Πολυτσίνο Βασίλη Σύμβουλο  Κοινότητας Πεύκων Δ. Νεάπολης-Συκεών για τη βοήθεια τους στη διοργάνωση του προγράμματος.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης πήραν μέρος 42 κορίτσια και 37 αγόρια. Συμμετείχαν οι προπονητές Καραγιάννης Νεκτάριος, Μπάρμπας Ευάγγελος, Νταλής Δημήτρης, Κρητικοπούλου Λεμονιά, Μήτα Γωγώ και Γκαρίπης Νικόλαος. Παρέστη η Δερμεντζοπούλου Μελίνα, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ο Σαραφίδης Κίμων, Γενικός Γραμματέας Δ. Παύλου Μελά. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 6ου Δ.Σ. Πολίχνης Θεσσαλονίκης Τάκη Λάμπρο μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η ΕΟΚ ευχαριστεί Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονία, Απόστολο Τζιτζικώστα για την ευγενική του προσφορά σε μπλούζακια, τα οποία δόθηκαν στα παιδιά του δημοτικού σχολείου που συμμετείχαν στα προγράμματα της ΕΟΚ, την Άννα Παγιούδη από το γραφείο αθλητισκού και τον Στάθη Αναστασιάδη, Διευθυντή Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού Δ. Παύλου Μελά, για την άψογη συνεργασία , καθώς και τον Διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Φροσύνη, τον διευθυντή και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

Στο 69ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πήραν μέρος 37 κορίτσια και 33 αγόρια. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 69ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης  Συμεωνίδη Θόδωρου και της Κ.Φ.Α. Νόκα Γεωργίας.

Στο σχολείο Κωφών – Βαρηκοων Πανοράματος Θεσσαλονίκης πήραν μέρος τέσσερα κορίτσια και πέντε αγόρια. Το σχολείο εκπαιδεύει. Το σχολείο εκπαιδεύει κωφούς και βαρήκοους μαθητές με ή χωρίς βοηθήματα ακοής (ακουστικά), καθώς επίσης και με κοχλιακά εμφυτεύματα. Είναι εξαθέσιο σχολείο, στεγάζεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών και οι μαθητές είναι ηλικίας από 6 ως 15 ετών. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί η πρώιμη παρέμβαση για παιδιά από 0-6 ετών, που στηρίζει τους γονείς των παιδιών με πρόβλημα ακοής. Εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν οι προπονητές Δοξάκης Γιώργος,  Μπελούλης Κωστάς, Μπιτζάνης Γιάννης. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία της Διευθύντριας του Σχολείο Κωφών- Βαρήκοών Πανοράματος  Θεσσαλονίκης Ξιάρχου Χριστίνα, ΚΦΑ Βακιρτζή Αναστασία, Ζαφειροπούλου Γεωργία (Λογοθεραπεύτρια), Χριστοφορίδου Μαρία (Φυσικοθεραπεύτρια), Χατζηαβανίδου Κυριακή (Δασκάλα).    

* Το πρόγραμμα περιλάμβανέ ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.