Παίζοντας μπάσκετ στο σχολείο του Άλκη

Written by  Απρ 01, 2022

Τα δύο προγράμματα που διοργανώνει η ΕΟΚ και απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων, το Her World, Her Rules της FIBA και το Τρίποντα στα Σχολεία βρήκαν το δικό τους «σπίτι» για μία μέρα στην Τριανδρία Θεσσσαλονίκης. Φιλοξενήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο γήπεδο στο οποίο έπαιξε για δύο χρόνια ο Άλκης Καμπανός, ο 19χρονος αθλητής που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας.

Ο Άλκης δεν μπορεί να ξεχαστεί και ένα μεγάλο πανό είναι εκεί για να το δηλώσει: «Άλκη, για πάντα στη σκέψη μας».  Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος, φωτογραφήθηκαν με φόντο το πανό για να τους θυμίζει πάντα ότι η ψυχή του Άλκη θα είναι εκεί, οδηγός.

Εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν οι προπονητές Δοξάκης Γιώργος, Μπιτζάνης Γιάννης, Μπελούλης Κωστάς, Χαρμπαλής Θωμάς και ακόμη οι Μπαχάρογλου Παναγιώτης, Μάτκα Αλέξανδρος και Δρούβας Παναγιώτης και συμμετείχαν οι Μουλάρας Ανδρέας και Πετρουλάκης Δημήτρης.

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία της Διευθύντριας του 1ου Δ.Σ. Τριανδρίας Θεσσαλονίκης Γιαννακοπούλου Αγγέλας και των Κ.Φ.Α. Ζαφειριάδη Μιχαήλ, Αμουτζόγλου Βασίλης.

Συνολικά πήραν μέρος 35 κορίτσια και 33 αγόρια στα δύο προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.