Σωτηρίου και Παυλοπούλου στο τζάμπολ για το EuroCup

Written by  Μαρ 16, 2021

Η Κατερίνα Σωτηρίου και η Πηνελόπη Παυλοπούλου συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά εκτός συνόρων. Μόνο που τώρα δεν φορούν τα ίδια γαλανόλευκα, αλλά διαφορετικά χρώματα. Η μία τα κυανοκίτρινα της Τσεγκλέντ και η άλλη τα πράσινα της Sepsi. Το ραντεβού τους δόθηκε στη Ρουμανία, εκεί όπου σήμερα και αύριο θα γίνουν οι αγώνες της φάσης των 16 του EuroCup Γυναικών.

Η κλήρωση δεν τις έφερε αντιμέτωπες, οπότε μπορεί να κάνουν και οι δύο το επόμενο βήμα στην Ευρώπη, παρά το ότι θα βρουν απέναντί τους δυνατούς αντιπάλους. Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς έγραψαν το δικό τους «γράμμα» από τη Ρουμανία όπου βρίσκονται για το ότι βρίσκονται στην ίδια πόλη, αλλά σε διαφορετικά στρατόπεδα, για την παρουσία τους εκεί και τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ, για τη συνάντησή τους και πόση χαρά τους έδωσε, αλλά και τη διαφορά που είδαν στις χώρες που αγωνίζοντας μετά την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Σωτηρίου: «Η πρόκρισή μας βρήκε θέση στα αθλητικά κανάλια της Ουγγαρίας»

«Το γεγονός ότι δεν κληρωθήκαμε αντίπαλες και δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε 40’ ανταγωνισμό (με σκοπό να τη νικήσω... χαχαχα...) με χαροποιεί, χωρίς να σημαίνει ότι θα άλλαζε κάτι στην σχέση σεβασμού και φιλιας με την Πηνελόπη. Είναι όμορφο να βλέπεις πως το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, εκτός από την Εθνική Ομάδα, προβάλλεται και μέσα από τη συμμετοχή Ελληνίδων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρωταθλήματα.

Όπως επίσης προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που συνάντησα σε αυτή τη «φούσκα» άλλη μια Ελληνίδα. Άλλωστε εκτός της Εθνικής Ομάδας έχουμε συνυπάρξει σε ομάδες και έχω να θυμάμαι  όμορφες αναμνήσεις συνοδευόμενες με αρκετό γέλιο.

Φέτος γενικότερα, για τους αθλητές εκτός συνόρων η χρονιά έχει αποδειχτεί πιο δύσκολη, περίεργη  με αρκετή απομόνωση σε σχέση με τις προηγούμενες μιας και έχουμε μείνει πολύ καιρό μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και φυσικά όλη η απρόβλεπτη κατάσταση και ταλαιπωρία με τα τεστ έχει επιδράσει στη ζωή και τη δουλειά μας.

Η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας έφερε συγχαρητήρια με την επιστροφή μου στην Ουγγαρία. Τόσο από την ομάδα μου, όσο και από τους αντίπαλους προπονητές και αθλήτριες. Ο κόουτς Κεραμιδάς  (σ.σ. ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, είναι προπονητής της Τσεγκλέντ) επίσης με ενημέρωσε ότι η επιτυχία μας αναφέρθηκε ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μου και την παρουσία μου στο ουγγρικό πρωτάθλημα σε όλα τα αθλητικά κανάλια της χώρας. Μόνο χαρά, υπερηφάνεια και θετική ενέργεια για την συνέχεια έφερε όλη αυτή η αποδοχή και αναγνώριση».

Παυλοπούλου: «Ένιωσα περηφάνεια με όσα μου είπαν για την Εθνική Ομάδα»

«Είναι υπέροχο που βρεθήκαμε στην ίδια διοργάνωση και "φιλοξένησα" την Κατερίνα. Το μπάσκετ κι ο αθλητισμός έχουν την όμορφη ιδιότητα να μας ενώνουν και να μας φέρνουν κοντά όσο μακριά κι αν είμαστε.

Προσωπικά, χάρηκα που συναντήθηκα με εκείνη, πόσο μάλλον μετά από την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας που ζήσαμε παρέα, αλλά και με ολόκληρη την "ελληνική παροικία" της Τσεγκλέντ και τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την πορεία τους. Είναι σημαντικό να υπάρχει ελληνική παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καμία φορά αποτελεί κίνητρο για να παρακολουθήσουν περισσότεροι το μπάσκετ γυναικών και να αποκτήσουν οι μικρότερες μια εικόνα του τι δυνατότητες υπάρχουν γενικότερα μέσω του αθλήματος. Να καταλάβουν πως με τα σωστά εφόδια και δουλειά δεν περιορίζεται στη γειτονιά ή ομάδα της καθεμιάς κι ότι ανοίγει ορίζοντες που μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Παρόλο που για εμένα η φετινή χρονιά είναι η πρώτη μου στο εξωτερικό ως επαγγελματίας πλέον και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, μπορώ να καταλάβω ότι έχει πολλές περισσότερες δυσκολίες λόγω πανδημίας. Η απομόνωση, τα τεστ, οι αλλαγές στην κανονική διεξαγωγή των πρωταθληματων, είναι λίγα παραδείγματα. Παρά τις δυσκολίες, το να αγωνίζεσαι σε ομάδα του εξωτερικού έχει πολλά θετικά, σίγουρα "ξεβολεύεσαι" και προσωπικά, μαθαίνω κάθε μέρα.

Σε ότι αφορά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας; Έφερε ενθουσιώδη συγχαρητήρια από τις συμπαίκτριές μου, προπονητές και παράγοντες της ομάδας μου κι εγώ μόνο υπερηφάνεια ένιωσα».

Το πρόγραμμα των αγώνων

16 Μαρτίου

16.00 Ρέγερ Βενέτζια-Γκορζόφ

16.00 Οζέρ Ινταρέ-Μπελόνα Καϊσερί

17.00 Σπαρτάκ Βιντνόγιε-ESBVA-LM

19.00 Σέκζαρντ-Σεντ Αμάντ Αϊνό

19.00 Λόιντεκ Γκερνίκα Μπιζκάια-ASC Sepsi SIC

20.00 Βαλένθια-Aluinvent DVTK Μίσκολτς

17 Μαρτίου

16.00 Ράμλα-Φρίμπουργκ

19.00 Καρόλο-Τσεγκλέντ

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.