Το ελληνικό πνεύμα της Τσέγκλεντ

Written by  Οκτ 08, 2020

Κατερίνα Σωτηρίου, Κώστας Κεραμιδάς, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Μαρία Παπαβασιλείου έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική παροικία εκτός Ελλάδας στην Τσέγκλεντ. Το προπονητικό τιμ της Ουγγρικής ομάδας θέλει να περάσει στις παίκτριες του τη φιλοσοφία, το πάθος, τη μαχητικότητα και το ελληνικό πνεύμα, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να φαίνεται από τις πρώτες επίσημες αναμετρήσεις της ομάδας. Σε αυτό άλλωστε στάθηκαν τόσο ο Έλληνας προπονητής όσο και η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την αναμέτρηση Μίσκολτς-Τσέγκλεντ, για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Κεραμιδάς: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και καλό παιχνίδι. Η ομάδα είναι καινούργια με νέο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία. Προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία και τις αρχές μου στην ομάδα. Δεν είχαμε χρόνο για πολλά φιλικά παιχνίδια και προσπαθούμε να βρούμε το ρυθμό μας. Στο σημερινό παιχνίδι παλέψαμε και είναι μότο μου ότι πρέπει να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορές αλλά οι παίκτριες μου πάλεψαν μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν πρέπει, αλλά θα πω κάτι ακόμα. Η ομάδα του Μίσκολτς σήμερα (σ.σ. χθες) εκτέλεσε 35 βολές και εμείς 14. Δεν ξέρω αν είμαστε τόσο "κακή" ομάδα και κάναμε τόσα φάουλ αλλά η γνώμη μου είναι ότι με ένα μαγικό τρόπο κάθε άγγιγμα μας ήταν φάουλ και έτσι παίξαμε τα τελευταία 8 λεπτά χωρίς πλέι μέικερ. Η Κατερίνα (Σωτηρίου) παίζει στην θέση 4, εδώ την βάζω στην θέση 3 που έπαιζε σε νεαρότερη ηλικία και έπαιξε άσος. Αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι έξω από το πλάνο μας. Παρόλα αυτά παλέψαμε και οι παίκτριες προσπάθησαν να ακολουθήσουν το πλάνο μας».
 
Κατερίνα Σωτηρίου: «Πρώτα από όλα σέβομαι πάντα τον αντίπαλο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Μίσκολτς. Όπως ο προπονητής μου είπε είμαστε μια νέα ομάδα. Νέο προπονητικό τιμ, μια ελληνική κοινότητα, για το οποίο είμαι χαρούμενη και είμαι ευτυχής που οι προπονητές μας και όλο το τιμ προσπαθούν να μας περάσουν την φιλοσοφία, το πάθος και το ελληνικό πνεύμα. Σήμερα είμαι πολύ περήφανη για τις νεαρές παίκτριες και κυρίως της Ουγγαρέζες, γιατί είναι καλό και για την Εθνική σας ομάδα και τη χώρα σας. Είμαι περήφανη για τα νεαρά κορίτσια. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμενα, ήμουν έτοιμη για τη νίκη, είχαμε καλή απόδοση, η ομάδα μου έκανε καλή προσπάθεια. Πρέπει να βελτιωθούμε, είμαστε ακόμα στην αρχή. Όπως είπε και ο προπονητής μου λόγω του covid υπάρχουν πολλα ζητήματα κάτι που κοστίζει, λιγότερο ή περισσότερο. Για να συνοψίσω κρατάω τη συμπεριφορά μας, συγχαρητήρια για αυτό. Είναι κάτι για το οποίο το προπονητικό τιμ δουλεύει σκληρά, από την  προετοιμασία και για μένα είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα είναι ενα μάθημα, μπορεί να χάσαμε αλλά είναι ένα μάθημα και περιμένω στο επόμενο παιχνίδι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».    

Πηγή: cekkhungary


      

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.