3x3 World Tour: Πρωταθλητές ξανά οι Liman στο Ντέμπρετσεν

Written by  Αυγ 31, 2020

Η ομάδα Liman της Σερβίας ήταν η νικήτρια του FIBA 3x3 World Tour Debrecen Masters για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά (2017, 2019, 2020), στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Αυγούστου.

Η νούμερο ένα ομαδα στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το απόλυτο 5-0 στην ουγγρική πόλη και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου με σκορ 21-17 σε έναν δραματικό τελικό απέναντι στην Utena Uniclub από την Λιθουανία με πρώτους σκόρερ του Στέφαν Στόγιασιτς και Αλεξάνταρ Ράτκοφ, που σημείωσαν από 8 πόντους.

Στην επιστροφή του σε World Tour έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός δράσης για ολόκληρο το 2019, ο Στόγιασιτς, όχι μόνο στέφθηκε πρωταθλητής, αλλά αναδείχθηκε και MVP της διοργάνωσης. Ο ‘Mister Robot’ αποδείχθηκε πραγματική… καλαθομηχανή, καθώς σκόραρε συνολικά 41 πόντους στους 5 αγώνες της διοργάνωσης, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης όλων.

Σημαντική μέρα ήταν και για τον συμπαίκτη του, Στέφαν Κόγιτς, ο οποίος έγινε πατέρας την ημέρα της κατάκτησης του τροπαίου, στην έκτη συνολικά κατάκτηση World Tour Masters για την Liman.

Ιστορία έγραψε και η Utena Uniclub που στην πρώτη της συμμετοχή σε αντίστοιχο τουρνουά έφτασε μέχρι τον τελικό, έχοντας κατακτήσει αρχικά το 1ο και τελευταίο εισιτήριο συμμετοχής. Ο 27χρονος Ίγκνας Βάιτκους βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ, ισοψηφώντας με τον Στόγιασιτς.

Ο Πολωνός RafalLipekLipinsk κατέκτησε τον διαγωνισμό καρφωμάτων VITESCO, ενώ ο Ολλανός Arvin Slagter ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων Tissot.

Το FIBA 3x3 World Tour Debrecen Masters 2020 ήταν το πρώτο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε μετά την απαγόρευση διοργανώσεων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 στις 13 Μαρτίου. Ήταν επίσης το πρώτο από τα τρία συνολικά Masters, που θα πραγματοποιηθούν στο Ντέμπρετσεν. Τα επόμενα που ακολουθούν, θα διεξαχθούν στις 1-2 και 4-5 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές, καθ’ όλη την διάρκεια των διοργανώσεων, τηρούνται όλα τα μέτρα που έχουν απαιτηθεί από τις τοπικές και διεθνείς αρχές, καθώς και οι οδηγίες του FIBA Medical Advisory Group (MAG), προκειμένου να επιστρέψουν οι διοργανώσεις του μπάσκετ.

Η τελική κατάταξη

1. Liman (SRB)
2. Utena Uniclub (LTU)
3. Riga (LAT)
4. Novi Sad (SRB)
5. Amsterdam (NED)
6. NY Harlem (USA)
7. Graz (AUT)
8. Piran (SLO)
9. Sakiai (LTU)
10. Humpolec Bernard (CZE)
11. Tallinn (EST)
12. Debrecen (HUN)

 

Πηγή και φωτό: worldtour.fiba3x3.com

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.