Γράμμα μικρής αθλήτριας στον πρωθυπουργό

Written by  Απρ 18, 2020
Ένα γράμμα διαφορετικό έλαβε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα "Η καραντίνα και το μπάσκετ (για τα κορίτσια)".
 
Το γράμμα έστειλε μια αθλήτρια του Μελά και μέλος της μικτής ΕΣΚΑ, η σχεδόν 13χρονη Παναγιώτα Κατσιώνη, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, τις αρχές και τα ιδανικά που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό. Η νεαρή αθλήτρια στάθηκε στην αναγκαιότητα της πειθαρχίας και της παραμονής στο σπίτι, για το καλό της ομάδας, στον αγώνα κόντρα στον κορονωϊό, αλλά υπογράμμισε παράλληλα "πόσο δύσκολο είναι να είσαι κορίτσι αθλήτρια σε ένα άθλημα που είναι διάσημο για τους άντρες παίκτες". Η Παναγιώτα Κατσιώνη προσκάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να παρακολουθήσει την ίδια και την ομάδα της σε έναν αγώνα μπάσκετ, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος ότι και τα κορίτσια μπορούν να παίξουν πολύ καλό μπάσκετ.
 
Το γράμμα της Παναγιώτας δεν έμεινε αναπάντητο, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έστειλε ιδιόχειρη απάντηση εκφράζοντας τόσο την αισιοδοξία ότι αν συνεχίσουμε να προσέχουμε η επιστροφή στα παρκέ δεν θα αργήσει, όσο και την πεποίθηση του ότι δεν θα αργήσει η ώρα που δεν θα βλέπουμε το μπάσκετ μόνο ως αντρικό σπορ.
 
Αν υπάρχουν τέτοια παιδιά τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μέχρι τότε, μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στα γήπεδα που τόσο αγαπάμε, μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό και τον θέλουμε δυνατό, όπως και τους γύρω μας. 
Το γράμμα της Παναγιώτας:
 
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,


Σας γράφω επειδή ξέρω πόσο πολύ σας αρέσει το μπάσκετ. Ξέρω ότι έχετε πολύ δουλειά τώρα με τον κορονωϊό, αλλά εύχομαι να βρείτε λίγη ώρα να διαβάστε και το δικό μου μήνυμα. Με λένε Γιώτα και είμαι σχεδόν 13 χρονών και παίζω μπάσκετ  στην ομάδα Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Αιγάλεω και είμαι η playmaker της ομάδας μου που αγωνίζεται στην Β κατηγορία Κορασίδων. Παίζω και στην μικτή ομάδα της ΕΣΚΑ (2005), όπου έχω επιλεχθεί στις 20 καλύτερες παίκτριες της Ένωσης.

Θέλω να σας πω πόσο δύσκολο είναι για εμάς τις αθλήτριες και τους αθλητές αυτή η καραντίνα. Όμως επειδή ξέρουμε από πειθαρχεία και ποιο είναι το καλό της ομάδας καταλαβαίνουμε ότι τώρα πρέπει να μείνουμε στο σπίτι μας. Όλα αυτά αλλάζουνε την καθημερινότητα του σχολείου αλλά και των προπονήσεων μας. Η προπονήτρια μας όμως έχει ήδη φροντίσει να μείνουμε σε φόρμα καθώς μας στέλνει πολύ συχνά βίντεο που  μας δίνουν ιδέες για βελτίωση. Ακόμα μας στέλνει προγράμματα ενδυνάμωσης ώστε να γυρίσουμε ακόμα πιο δυνατές και μας ζητάει να της στείλουμε  μια φωτογραφία την εβδομάδα για να δει πόσο έχουμε βελτιωθεί.

Θέλω να προσθέσω και  κάτι άλλο όμως! Πόσο δύσκολο είναι να είσαι κορίτσι αθλήτρια σε ένα άθλημα που είναι διάσημο για τους άντρες παίκτες. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε διπλά την αξία μας. Καθημερινά παλεύουμε γι’ αυτό! Ελπίζω μια μέρα να καταφέρουμε να είμαστε αθλήτριες του ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Δεν θέλω να σας απασχολώ άλλο, επειδή όμως τα όνειρα και η αισιοδοξία είναι αυτά που μας κρατάνε και μας δίνουν ελπίδα στην καραντίνα, θα επιθυμούσα, όταν τελειώσει αυτή η δύσκολη κρίση να σας προσκαλέσω σε έναν αγώνα της ομάδας μου για να δείτε ότι και τα κορίτσια μπορούν να παίξουν πολύ καλό μπάσκετ.

 
Μέχρι τότε μένουμε σπίτι ασφαλείς για το καλό της ομάδας!

 

Υ.Γ Θέλω να σας πω ότι έχω την συγκατάθεση των γονιών μου για να σας στείλω αυτό το γράμμα.
 
Παναγιώτα Κατσιώνη
 
 
Η απάντηση του Πρωθυπουργού:
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.