Η παρουσίαση του 2Κ19 στην Αθήνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο (pics, vid)

Written by  Ιουλ 02, 2018

Μια ακόμα ιστορική στιγμή στην καριέρα του έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την επίσημη παρουσίαση του 2Κ19, στο οποίο ο ίδιος θα βρίσκεται στο εξώφυλλο, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης που το πετυχαίνει στην 20χρονη πλέον ιστορία του παιχνιδιού.

Πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην ειδική αίθουσα του Hilton, όπου έγινε η παγκόσμια πρώτη παρυσίαση του νέου εξώφυλλου του παιχνιδιού που θα δοθεί στην κυκλοφορία την 11η Σεπτεμβρίου.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Ronnie 2K και Ντρέι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την νέα έκδοση του καλύτερου βιντεοπαιχνιδιού για το NBA που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 70 μέρες από σήμερα.

Μίλησαν μάλιστα για μια πολύ σημαντική μέρα στην ιστορία του 2Κ, ενώ αναφέρθηκαν και στις τεράστιες προσωπικότητες που έχουν στην πορεία των χρόνων φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του παιχνιδιού: Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπε Μπράιαντ, Κάιρι Ίρβινγκ και, βεβαίως, το πρόσωπο των ημερών στο ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέημς.

Το βίντεο της παρουσίασης του 2Κ19 έκρυβε και μια μεγάλη έκπληξη, καθώς το σπικάζ έκανε η μητέρα του Γιάννη, Βερόνικα, η οποία με τον γνωστό ευαίσθητο τρόπο της μάνας, εξήγησε σε όλο τον κόσμο τι ήταν ο Γιάννης πριν γίνει All Star: ένα μικρό παιδί.

 

 

«Είναι μια μεγάλη στιγμή και υποδηλώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο και όχι μόνο Αμερικανικό παιχνίδι», δήλωσε ο παρουσιαστής, ενώ ερωτηθείς για τα κριτήρια επιλογής του Γιάννη τόνισε: «Αρχικά, θέλαμε να είναι κάποιος που του αρέσει το 2Κ. Ο Γιάννης είχε ενδιαφερθεί για το ranking του, έδειξε έντονο ενδιαφέρον και εννοείται πως είναι ένας φαν του παιχνιδιού. Επίσης, ο τρόπος του παιχνιδιού του είναι σαν το πρωτότυπο του παίκτη του παιχνιδιού. Όταν προσπαθείς να φτιάξεις έναν χαρακτήρα στο “My career” σκέφτεσαι το παιχνίδι του Γιάννη. Γι’ αυτό είναι πολύ λογικό να έχεις αυτόν τον τύπο στο εξώφυλλο».

Το κοινό υποδέχθηκε με επευφημίες τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ο ίδιος, χαμογελαστός, όπως πάντα, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τον γνωστό του ειλικρινή τρόπο, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που έκανε έντονο χιούμορ προκαλώντας το γέλιο όλων των παρευρισκόμενων.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου προτάθηκε να είσαι στο εξώφυλλο του 2κ;

Ήμουν ενθουσιασμένος. Στην αρχή δεν το πίστευα. Ρώτησα τον ατζέντη μου και με διαβεβαίωσε ότι το 2Κ με θέλει να είμαι στο εξώφυλλο. Το είπα στους φίλους και στην οικογένειά μου. Ήμουν ενθουσιασμένος. Δεν μπορούσα να περιμένω γι’ αυτή την στιγμή.

 

Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο πρώτος διεθνής παίκτης στο εξώφυλλο του 2Κ;

Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έδειξα ένα μονοπάτι για πολλούς διεθνείς παίκτες είτε προέρχονται από την Ευρώπη, την Αφρική ή την Ασία. Μπορεί να γίνει. Δεν είχε συμβεί ποτέ πριν, είμαι ο πρώτος που το κατάφερε και ελπίζω άλλα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι και να τα καταφέρουν επίσης.

 

Πώς ήταν το να διαλέγεις λέξεις για το εξώφυλλο και να βάζεις το σημάδι σου σε αυτό;

Ήταν ένα μεγάλο συναίσθημα. Ήταν η οικογένειά μου, έβαλα τα ονόματα των αδερφών μου, γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας μου ως το εξώφυλλο του 2Κ. Ήθελα να είναι εκεί η οικογένειά μου. Μπορείτε να δείτε την αναφορά στον πατέρα μου, την οικογένειά μου, πολλά από την οικογένειά μου και το από πού προέρχομαι. Είναι μοναδικό.

 

Άρα πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο εξώφυλλο που έγινε ποτέ στο 2Κ;

Σίγουρα! (γέλια)

 

 Τρία από τα αδέρφια σου έχουν ήδη γίνει draft. Πώς ήταν να παίζετε μονά στην αυλή του σπιτιού;

Είχε πολύ πλάκα. Το να βλέπω τα αδέρφια μου να μεγαλώνουν και εγώ, ως ο πρώτος που έγινε draft να τους ανοίγω το δρόμο, μετά ακολούθησε ο Θανάσης, ο Κώστας, ελπίζω και ο Άλεξ. Ήταν όμως και πολύ ανταγωνιστικό και πολλές φορές είχαμε καβγάδες γιατί όλοι μας θέλαμε να νικήσουμε.

 

Τι σημαίνει η πατρίδα σου για την άνοδό σου; Τι ρόλο έπαιξε για σένα στο ΝΒΑ;

Σημαίνει πολλά. Μεγάλωσα σε μια χώρα που είναι το μόνο που ξέρω. Οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία, αλλά εγώ μεγάλωσα εδώ. Πήγα σχολείο εδώ, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν όταν ήμουν μικρός και ήμασταν μόνοι με την οικογένειά μου. Θα έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες άλλα ονόματα σε αυτό το εξώφυλλο που στη διάρκεια των χρόνων έπαιξαν ρόλο σε αυτό που είμαστε σήμερα. Είναι μοναδικό γιατί οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους, μας δέχθηκαν σαν να ήμασταν δικοί τους. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, να βάζω τη σημαία και το όνομά τους και να λέω πόσο με βοήθησαν να μεγαλώσω και όχι μόνο εμένα, αλλά όλη την οικογένειά μου.

 

Ακούσαμε τη μαμά σου να προλογίζει το βίντεο με τίτλο “They would know your name”. Τι σημαίνει για την ανατροφή σου;

Πρώτα απ’ όλα, θα ξέρουν το όνομά μου! Πώς να το προφέρουν και να το γράφουν! (γέλια).

 

Μια δύσκολη ερώτηση: Ποιο πιστεύει ότι πρέπει να είναι το rating σου όταν βγει το παιχνίδι;

Σίγουρα 99%. Όχι, καλύτερα 101%. Δεν θα έχει ξαναγίνει! (Γέλια). Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να είναι περίπου στο 94-95% γιατί πάντα πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος. Πιστεύω θα ήταν το τέλειο rating για μένα. Φυσικά και είναι σημαντικό. Δείχνει το πόσο βελτιώθηκες τον προηγούμενο χρόνο, άρα, θέλεις να είναι καλύτερο κάθε χρόνο. Πέρσι ήταν 94%. Αλλά είναι σημαντικό ότι ξεκίνησα από 60%. Άρα από το 60 στο 94 είναι μια μεγάλη διαφορά. Και ποιος ξέρει πού θα καταλήξει!

 

Ποιες είναι οι πιθανότητες του αδερφού σου, Κώστα, να παίξει στο ΝΒΑ;

Πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες. Έχει πολύ καλό κορμί. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πνευματικά συγκεντρωμένος και σκληρός. Πέρσι τραυματίστηκε πριν την έναρξη του κολεγιακού έτους του, αλλά δεν τα παράτησε και προσπαθεί να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αν το κάνει αυτό, πιστεύω ότι θα έχει ευκαιρία να βρεθεί στο ΝΒΑ.

 

Πιστεύεις ότι το διαφορετικό υπόβαθρο και κουλτούρα διαμόρφωσαν τον τρόπο που παίζεις μπάσκετ και, αν ναι, είναι αυτό πλεονέκτημα για το ΝΒΑ;

Νομίζω ναι. Πιστεύω ότι είναι πάντα μειονέκτημα ότι είμαι πιο σεμνός και χαμηλού προφίλ από άλλους παίκτες και με νοιάζει μόνο η χαρά του παιχνιδιού. Όλοι οι παίκτες το αγαπούν, αλλά εγώ είμαι μόνο για το παιχνίδι. Δεν προσπαθώ να κερδίσω προσοχή. Παίζω μόνο γιατί το αγαπώ, για την οικογένειά μου, για την χώρα μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους που με βοήθησαν να μεγαλώσω

 

Είναι μεγάλη ιστορία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ το ότι είσαι στο εξώφυλλο του 2Κ. Βλέπεις να υπάρχει συνέχεια;

Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Φέτος έρχεται ο MVP της Ευρωλίγκα, του Ισπανικού Πρωταθλήματος, των τελικών, πρωταθλητής Ευρώπης, ο Λούκα Ντόντσιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Πολλοί θα ακολουθήσουν. Εμείς ακολουθήσαμε άλλους που άνοιξαν τον δρόμο για εμάς, όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι και άλλα πολλά ονόματα, αλλά ξέρω ότι το μέλλον είναι συναρπαστικό. Όχι μόνο από Ευρωπαίους παίκτες, αλλά από όλο τον κόσμο. Αν πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους, θα δουν ότι μπορούν να το πετύχουν. Αν δουλέψουν σκληρά, θα πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

 

Σκέφτεσαι να επενδύσεις σε κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας σου; Πιστεύεις ότι οι παίκτες του ΝΒΑ πρέπει να το κάνουν;

Πιθανόν να το κάνω στο μέλλον, αλλά αυτό θα γίνει αφού σταματήσω το μπάσκετ, όταν θα έχω περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθώ σε αυτό. Προσπαθώ τόσο πολύ να μάθω το παιχνίδι, που δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τέτοια. Πιστεύω όμως, όταν τελειώσω το μπάσκετ και είμαι πιο ώριμος, θα κάνω κάτι.

 

Πώς σου φάνηκαν τα νέα για τον φίλο σου, ΛεΜπρόν Τζέημς;

Σοκαρίστηκα! (Γέλια). Πιστύω ότι είμαι μια σημαντική μετακίνηση για τον ίδιο, την οικογένειά του και το μέλλον του. Το έκανε και του εύχομαι το καλύτερο. Και χαίρομαι που πλέον θα τον αντιμετωπίζω μόνο δύο φορές το χρόνο και όχι τέσσερις! (Γέλια)

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.