Έκκληση Τζόρνταν για ψυχραιμία και ειρηνικό διάλογο

Written by  Σεπ 23, 2016

Θέση για τα όσα τραγικά γεγονότα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην πόλη Σάρλοτ της Β. Καρολίνας πήρε ο «θρύλος» του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος των Charlotte Hornets, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη εδώ και μέρες, με αφορμή το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας που επέφερε τον θανάσιμο τραυματισμό του 43χρονου αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού που δήλωσε στη συνέχεια πως νόμιζε πως καταδίωκε έναν ύποπτο.

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν και το κύμα οργής που πυροδότησε το νέο κρούσμα έφεραν τον τραυματισμό εννέα διαδηλωτών και τη σύλληψη περισσότερων από σαράντα, ενώ η πόλη εξακολουθεί και φλέγεται για τρίτη ημέρα.

Ο “MJ” ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ανακοίνωσε την εκδήλωση πρωτοβουλιών προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος για την επίλυση της κατάστασης.

Η δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν

Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Σκοτ για την απώλειά τους. Εύχομαι επίσης γρήγορη ανάρρωση όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Δεδομένων των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών ημερών είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ανακτήσουμε την ψυχραιμία και να συνεργαστούμε ως κοινότητα με μια ειρηνική διαμαρτυρία και συζήτηση, καθώς και σε εποικοδομητικές μη βίαιες μεθόδους. Ως μέλος της βιομηχανίας της Σάρλοτ, ο οργανισμός των Hornets δεσμεύεται να συνεργαστεί με τους τοπικούς άρχοντες και τους εκλεγμένους μας ηγέτες για την επιβολή του νόμου για να αναθρέψει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, διαφάνεια και κατανόηση έτσι ώστε οι πληγές να επουλωθούν και να αναπτυχθούμε μαζί ως κοινωνία».

Πηγή και φωτό: nba.com/hornets

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.