Έγραψε ιστορία ο Νοβίτσκι! (vids)

Written by  Νοε 12, 2014

Ιστορία έγραψε ο Ντίρκ Νοβίτσκι με τους 23 πόντους που πέτυχε στη νίκη των Dallas Mavericks επί των Sacramento Kings, καθώς έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία του NBA.

 

Ο Γερμανός σούπερ σταρ, που διανύει την 17η χρονιά του στο Dallas έφτασε τους 26.947 πόντους, ξεπερνώντας κατά έναν τον Χακίμ “The Dream” Ολάζουον, που αποσύρθηκε το 2002 ως παίκτης των Toronto Raptors, έπειτα από 17 σεζόν με τους Houston Rockets. Με την επίδοσή του αυτή, ο Νοβίτσκι έφτασε στην 9η θέση στην ιστορία των σκόρερ του NBA και έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης που βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα. Έχει, μάλιστα, την ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο, αφού στην 8η θέση με 27.313 πόντους –απόσταση που μπορεί πολύ εύκολα να καλύψει ο Γερμανός - είναι ο Έλβιν Χέϊς, που έκανε σπουδαία καριέρα από το 1968 ως το 1984 με τη φανέλα των Houston Rockets και των Washington Bullets.

nba-nowitski-sout-rekor

Ο ίδιος ο Νοβίτσκι δηλώνει πολύ χαρούμενος που κατάφερε να περάσει έναναπό ου «θρύλους του αθλήματος. «Το να καταφέρνεις να ξεπεράσεις τον “The Dream” είναι κάτι το απίστευτο. Δεν μπορούσε κανείς να τον μαρκάρει, τα πόδια του, οι ικανότητές του, τα χέρια του, το άγγιγμα που έκανε στην μπάλα, ήταν πολύ μπροστά από τον δεύτερο. Γι’ αυτό, νιώθω πολύ περήφανος», δήλωσε ο Νοβίτσκι, ο οποίος πλέον είναι ο δεύτερος εν ενεργεία σκόρερ, πίσω από τον Κόμπε Μπράιαντ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση όλων των εποχών.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο το καλάθι, με το οποίο ο Γερμανός έγραψε ιστορία, τα συνολικά highlights του από τό την συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και την πορεία των ρεκόρ του από το 1999 όταν πέτυχε τους πρώτους του πόντους μέχρι σήμερα που έχει φτάσει στην 9η θέση των σκόρερ όλων των εποχών: 

 

 

 

 

 

 

nba-nowitski-rekor

 

 

Πηγή: nba.com

Φωτό: dallasmavs

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.