Ποιος να σταματήσει τον Ντουράντ! (vids)

Written by  Ιαν 18, 2014

Κάνοντας ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 54 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τους Oklahoma City Thunder στην τριακοστή νίκη τους στο πρωτάθλημα και έκλεψε την παράσταση από τις χθεσινές αναμετρήσεις στο NBA. Οι Blazers νικητές στο ντέρμπι με τους Spurs, καλή εμφάνιση από Καλάθη, επιστροφή με ήττα για Ρόντο.

 

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ασταμάτητος στον αγώνα των Oklahoma City Thunder με τους Golden State Warriors κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 54 πόντους και 5/9 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη με 121-127. Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ακατάπαυστα προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν. Ο Σέρζ Ιμπάκα πρόσθεσε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ στον αγώνα, ενώ για του «Πολεμιστές»,  ο Στήβεν Κάρι πήρε το γνωστό του «πολυβόλο» σκοράροντας 37 πόντους με 11 ασίστ, έχοντας 6/10 τρίποντα. 

 

 

 

 

Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, οι Portland Trail Blazers πήραν σπουδαία νίκη επί των San Antonio Spurs με 109-100 επιβεβαιώνοντας πως και φέτος θα αποτελέσουν μία ομάδα που θα διεκδικήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, έχοντας προφανή στόχο τον τελικό. Η τριπλέτα των Όλντριτζ, Μάθιους και Λίλαρντ σκόραρε συνολικά 71 πόντους, οδηγώντας τους Blazers σε μία πολύ σπουδαία νίκη επί των περσινών φιναλίστ. Οι Spurs από την πλευρά τους είχαν τον Μανού Τζινόμπιλι να πετυχαίνει 29 πόντους με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο, τα υπόλοιπα αστέρια τους δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. 

 

 

 

 

 

 

Ο Νικ Καλάθης δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του το τελευταίο διάστημα κερδίζοντας σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι των Memphis Grizzlies που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και με την επιστροφή του Μαρκ Γκασόλ αναμένεται να πετύχουν πολλά περισσότερα. Ο Έλληνας πλέι μέικερ στο χρόνο που συμμετείχε πέτυχε 7 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε δύο κλεψίματα στην νίκη των «Αρκούδων» επί των Sacramento Kings με 90-91. Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, που αποδεικνύει την ανοδική τους πορεία το τελευταίο διάστημα. Ο Μάικ Κόνλεϊ ήταν ο κορυφαίος με 25 πόντους και 6 ασίστ, ενώ για τους «Βασιλιάδες», ο Κούζινς με 22 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Μικρό χρόνο συμμετοχής είχε και πάλι ο Κουφός που με την επιστροφή του Γκασόλ βρέθηκε και πάλι στον πάγκο, πετυχαίνοντας μόλις 2 πόντους και μαζεύοντας 2 ριμπάουντ. 

 

 

 

 

Ο Ραζόν Ρόντο επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας, ωστόσο, οι LA Lakers κυριαρχώντας στην τελευταία περίοδο χάλασαν το πάρτι της επιστροφής του επικρατώντας των Boston Celtics με 107-104. Ο γκαρντ των «Κελτών» ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία του, ωστόσο, στο ξεκίνημά του κατάφερε να πετύχει 8 πόντους και 4 ασίστ σε 19’ συμμετοχής. Ο αναπληρωματικός σέντερ Κέλι Όλινικ πέτυχε 25 πόντους για τους ηττημένους, ενώ ο Πάου Γκασόλ με 24 πόντους, 13 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού για τους νικητές. 

 

 

 

 

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:

LA Clippers – New York Knicks 109-95

Charlotte Bobcats – Orlando Magic 111-101

Miami Heat - Philadelphia 76ers 101-86

Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 89-94

Chicago Bulls – Washington Wizards 93-96

LA Lakers – Boston Celtics 107-104

Utah Jazz – Detroit Pistons 110-89

Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 90-91

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 109-100

Cleveland Cavaliers – Denver Nuggets 117-109

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 110-107

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 121-127

 

 

 

Η αποψινή βραδιά περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

LA Clippers – Indiana Pacers

Detroit Pistons - Washington Wizards

Miami Heat - Charlotte Bobcats

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls

Milwaukee Bucks – Houston Rockets

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.