Euroleague: Όταν ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Ρεάλ (vid)

Written by  Απρ 17, 2020

Η Turkish Airlines Euroleague συνεχίζει τις αναμνήσεις στα σημαντικά παιχνίδια που έχουν γίνει, ενθυμούμενη την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαρίτης που συνέβη σαν σήμερα στο εναρκτήριο παιχνίδι των play off του 2018, σε μια σειρά, ωστόσο, που οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για το Final Four.

Στο παιχνίδι εκείνο, οι «πράσινοι» έπιασαν εξαιρετική απόδοση, ξεκινώντας εντυπωσιακά με 20-0 την αναμέτρηση και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να μην μπορούν να αντιληφθούν τι τους είχε… χτυπήσει!

Ο Νικ Καλάθης και ο Μάικ Τζέημς οδηγούσαν την ελληνική ομάδα, φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στους 35 πόντους (79-44) και έφτασαν στην ευρεία νίκη με 95-67, που σε τίποτα δεν προμήνυε την συνέχεια της σειράς. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Νικ Καλάθης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, μοιράζοντας συνολικά 16 ασίστ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε αγώνα play off στην διοργάνωση. Αξιοσημείωτο είναι δε πως και οι τρεις κορυφαίες επιδόσεις σε ασίστ έχουν σημειωθεί απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Τομά Ερτέλ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθεί ο Θοδωρής Παπαλουκάς από το 2009 με τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια, βεβαίως, δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η Ρεάλ επικράτησε στο Game 2 με 82-89, έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού και με δυο νίκες στην Μαδρίτη, πήρε την πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου, όπου έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

 

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.