Όταν η Μπαρτσελόνα έγραφε Ιστορία στην 300η συμμετοχή του Ναβάρο (vid)

Written by  Απρ 15, 2020

Σαν σήμερα, το 2016 η  Μπαρτσελόνα έγραφε ιστορία στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν, όταν ευστοχούσε σε 16 τρίποντα. Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που ευστόχησε σε 4 τρίποντα στην 300η συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

Η αναμέτρηση για το Game 2 των Play Off του 2016, ήταν ιστορική πριν από το τζάμπολ, καθώς ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα γινόταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που θα έφτανε τις 300 συμμετοχές, όμως, μετά από τα 40’ ου αγώνα και την εντυπωσιακή νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 66-92, όταν και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1, υπήρχαν και άλλοι λόγοι για να την θυμούνται οι «μπλαουγκράνα», παρά το γεγονός ότι στο τέλος, η ρωσική ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε την σειρά και πήρε την πρόκριση για το Final Four.

Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει σημαντικό κεφάλι από το τελος του πρώτου δεκάλεπτου και με τους Περπέρογλου, Σατοράνσκι και Ντόελμαν να σκοράρουν, έφτασαν στο 31-48 του ημιχρόνου. Το προβάδισμα έφτασε και το +30 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (38-68).

Ο Ναβάρο μετέτρεψε την 300η συμμετοχή του σε μια προσωπική γιορτή, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους, ο Σατοράνσκι είχε 13 πόντους με 10 ασίστ, ο Περπέρογλου είχε επίσης 13 πόντους, ο Άντε Τόμιτς είχε 12 πόντους με 10 ριμπάουντ και ο ο Ντόελμαν σημείωσε 12 πόντους. Από την άλλη, ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν πρώτος σκόρερ της Λοκομοτίβ με 19 πόντους, ο Άντονι Ράντολφ είχε 17 και ο Σεργκέι Μπίκοφ σημείωσε 12.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ονειρικό παιχνίδι στο Κράσνονταρ, σημειώνοντας 16 τρίποντα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στα play off, πραγματοποιώντας μόλις 26 προσπάθειες, φτάνοντας στο εντυπωσιακό ποσοστό 61,5%, που είναι το τέταρτο καλύτερο στην ιστορία των play off. Οκτώ παίκτες της Μπαρτσελόνα ευστόχησαν σε τουλάχιστον ένα τρίποντο, ενώ οι επτά από αυτούς σημείωσαν περισσότερα, με τον Ναβάρο να σημειώνει 4/6 και τον Περπέρογλου 3/4. Ντόελμαν, Σατοράνσκι και Όλεσον είχαν μαζί 5/5.

Το ρεκόρ των 16 τριπόντων καταρρίφθηκε την περσινή σεζόν από την Αναντολού Εφές που σημείωσε 17 στο Game 5 της σειράς των play off απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε επίσης ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τις 300 συμμετοχές, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με 341, αριθμός που έχει ισοφαριστεί αυτή την στιγμή από τον Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρώτος σε συμμετοχές στην διοργάνωση είναι ο Φελίπε Ρέγες της Ρεάλ Μαδρίτης με 352 συμμετοχές, ενώ μόλις άλλοι τρεις παίκτες έχουν περάσει τις 300 συμμετοχές, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 324, τον Νίκο Ζήση 310 και τον Γιώργο Πρίντεζη 309.

Η συγκεκριμένη νίκη της Μπαρτσελόνα ήταν επίσης η τρίτη μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία της Euroleague σε αγώνα play off. Μέχρι σήμερα, πέντε αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί με διαφορά άνω των 20 πόντων για τους φιλοξενούμενους, με την Μπαρτσελόνα να έχει παρουσία σε τρεις από αυτές. Συγκεκριμένα, το 2009 είχε επικρατήσει της Ταού Κεράμικα στο Game 4, ενώ πέρσι οι «μπλαουγκράνα» είχαν ηττηθεί από την Αναντολού Εφές με 68-102. Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε play off σημειώθηκε το 2005, όταν στο πρώτο παιχνίδι, η Ταού Κεράμικα διέλυσε την Μπενετόν Τρεβίζο με 59-98.

Ωστόσο, αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή για να στείλει την Μπαρτσελόνα στο Final Four, καθώς η Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα έσπασε την έδρα στο Game 4, επικρατώντας με 80-92 και πήρε την πρόκριση στο πέμπτο παιχνίδι, όταν και νίκησε με 81-67.

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.