Κερδίζει, ανεβαίνει, κάνει ρεκόρ και…ζεσταίνει τον κόσμο του

Written by  Νοε 29, 2019

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε πως βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο, καθώς έκανε το καλύτερο φετινό του εντός έδρας παιχνίδι, διαλύοντας την πολύ ανεβασμένη φέτος Αρμάνι Μιλάνο με 91-70, σημείωσε για πρώτη φορά δεύτερη σερί νίκη, ανέβηκε στο 5-6 της βαθμολογίας και ζέστανε λίγο περισσότερο τον κόσμο του μία αγωνιστική πριν το σπουδαίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Σε μια βραδιά που όλα πήγαν άψογα για τους «ερυθρόλευκους», δεν έλειψαν ούτε τα ρεκόρ, καθώς ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του, ανεβαίνοντας με τους 14 βαθμούς που συγκέντρωσε στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας και σε αυτό τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον οποίο κυνηγά και στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών.

Στην ίδια αναμέτρηση, ο κορυφαίος του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό, Κώστας Παπανικολάου ξεπέρασε με τη σειρά του τους 1.500 πόντους στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα είδε τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πήρε πράγματα από όλους, καθώς σκόραραν και οι 12 που περιλήφθηκαν στην αποστολή, έπαιξαν τρομερή άμυνα αναγκάζοντας μια φύσει επιθετική ομάδα σε χαμηλή επίδοση και έδειξαν πως μέρα με τη μέρα βελτιώνονται και μόνο σε καλύτερες μέρες μπορούν να ελπίζουν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός καιο πρόεδρος της ομάδας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, βράβευσαν τον Χρήστο Σταυρόπουλο, που πλέον βρίσκεται στο επιτελείο της Αρμάνι για την προσφορά του στον σύλλογο, με το κοινό να χειροκροτεί θερμά .

Νευρικό το ξεκίνημα για τις δυο ομάδες που χρειάστηκαν 2’ για να φτάσουν στο καλάθι, με τον Κώστα Παπανικολάου να παίρνει τις πρώτες προσπάθειες και να δίνει προβάδισμα 5-0 στον Ολυμπιακό, με την Αρμάνι να απαντά με σερί 7-0 για το 5-7 και με τους «ερυθρόλευκους» να είναι τρομερά άστοχοι από την περιφέρεια (0/9 τρίποντα), προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 15-19.

Η είσοδος των Βεζένκοφ και Ρότσεστι έφερε ενέργεια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που βρήκε και δυο σουτ από την περιφέρεια με τον νεαρό φόργουορντ και τον Πολ για να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσα, να περάσει μπροστά με 25-23, όμως, η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε και πάλι την αστοχία, αλλά και τον εκνευρισμό των Πειραιωτών από τα παράπονά τους για την διαιτησία, προηγήθηκε με 30-35, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν με σερί 6-0 για το 36-35 και το ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 40-37.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και βρίσκοντας ρυθμό από συνεχόμενα τρίποντα με Παπανικολάου, Κόνιαρη και Σπανούλη, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (53-43) και εβαλε… φωτιά στις κερκίδες, με τους φιλάθλους να μπαίνουν κι αυτοί δυναμικά στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει σε όλο το μήκος του παρκέ και να ανεβάζει κι άλλο τη διαφορά και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με την μεγαλύτερη, μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι για το 71-53.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά στην τελευταία περίοδο,  Ολυμπιακός δεν δέχθηκε πόντο για περισσότερα από 03:30, φτάνοντας και το +26 (83-57) και ο χρόνος κύλησε μέχρι το τέλος, βρίσκοντας την ελληνική ομάδα θριαμβεύτρια με 91-70 και τους φιλάθλους της να ζητούν επίμονα νίκη την ερχόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ έπαιξε τρομερή άμυνα σε όλη τη χρονική διάρκεια που βρέθηκε στο παρκέ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ένα ακόμα double-double με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από 8 πόντους σημείωσαν ο Γουέιντ Μπόλντγουιν με τον Γιώργο Πρίντεζη.

Από την Αρμάνι, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σημείωσε 14 πόντους με 3 ασίστ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 12 πόντους, ενώ ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 40-37, 71-53, 91-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.