Μπάρτσα χάρμα, Φενέρ... δράμα

Written by  Νοε 20, 2019

Η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, που εξακολουθεί και παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 89-63 που την διατηρεί στον όμιλο των ομάδων που προπορεύονται στην βαθμολογία με απολογισμό 7-2.

Το τελικό σκορ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της εικόνας των δυο ομάδων στο παρκέ, με τους γηπεδούχους να πιστοποιούν την πολύ καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται και την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποτελεί σκιά του συνόλου που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσε στην διοργάνωση, μένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 2-7.

Στα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους, με την Φενερμπαχτσέ να προηγείται με 8-9 στο 5’, αλλά ο Κόρι Χίγκινς είχε μπει… καυτός και με 3/3 τρίποντα και συνολικά 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε ώθηση στην Μπαρτσελόνα που κατάφερε πολύ γρήγορα να κλείσει την περίοδο με διψήφια διαφορά για το 25-15.

Η Μπαρτσελόνα διατηρούσε χωρίς κόπο διψήφιο προβάδισμα με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ενώ δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει και το +16 (44-28), πριν το ημίχρονο την βρει να προηγείται με 44-30.

Τα πάντα τελείωσαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν η Μπαρτσελόνα εκτόξευσε με συνοπτικές διαδικασίες την διαφορά στο +24 (60-36) και συνέχισε με το… πόδι στο γκάζι κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 67-40.

Στον χρόνο που απέμενε, το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν η τελική έκβαση της διαφοράς, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει ακόμα και το +29 (89-60), πριν ο Σαντσακλί γράψει το τελικό 89-63 που σηματοδοτεί μία ακόμα μεγάλη νίκη για τους «μπλαουγκράνα» και μια βαριά ήττα για την τουρκική ομάδα.

Ο Κόρι Χίγκινς σταμάτησε στους 22 πόντους με 3 ασίστ, ο Κάιλ Κούριτς είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Μπράντον Ντέηβις 10 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Άνταμ Χάνγκα 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Άλεξ Αμπρίνες είχε 12 πόντους για την Μπαρτσελόνα, ενώ για την Φενερμπαχτσέ ο Τζόφρι Λοβέρν είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-30, 67-40, 89-63

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.