Ζορίστηκε, αλλά η… δουλειά έγινε

Written by  Νοε 08, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύθηκε για περίπου 35’ από την ουραγό της βαθμολογίας Βαλένθια, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του, αλλά και ο εντυπωσιακός Νικ Καλάθης και πήρε την νίκη με 91-80 που τον βοηθά να συνεχίσει ανοδικά, ανεβαίνοντας στο 4-3 και να παραμείνει στις θέσεις των play off.

Οι «πράσινοι» έχασαν διψήφια διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, με την Βαλένθια να έχει έρθει στην Αθήνα αποφασισμένη να διεκδικήσει κάθε ευκαιρία που θα της δινόταν, κάτι που κατάφερε μέχρι τα τελευταία λεπτά, μένοντας στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά στο τέλος, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτά που έπρεπε για να πάρει την σημαντική νίκη και να κοιτάζει αισιόδοξα την συνέχεια.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης την παράσταση έκλεψε η παρουσία του Ρικ Πιτίνο στα επίσημα του ΟΑΚΑ, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία και βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την προσφορά του κατά την περσινή χρονιά και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», με τον νέο τεχνικό της Εθνική να ανταποδίδει το χειροκρότημα.

Με φόρα από το… εορταστικό κλίμα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-2 στο 4’, με την Βαλένθια, ωστόσο, να βγάζει αντίδραση και με σερί 11-2 να περνάει μπροστά με 11-13, όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν με δικό τους σερί 10-0 για το 21-13 και το χορταστικό πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 26-18.

Η Βαλένθια επεχείρησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιζε εξαιρετική άμυνα και με τον Νίκο Παππά να πατά ξανά παρκέ στην Ευρωλίγκα και να ξεκινάει «καυτός» με 2/2 τρίποντα, έφτασε το +13 (38-25) και με καλή διαχείριση αυτής της διαφοράς, έφτασε στο ημίχρονο με διψήφιο προβάδισμα (45-35).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν πολύ γρήγορα σε 47-43, ενώ με τον Παναθηναϊκό να έχει προβλήματα στην άμυνα, κάλυψαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστά με 61-62, με την ελληνική ομάδα να καταφέρνει να προηγηθεί στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 68-64 και η τελευταία περίοδος να προμηνύει ένα ντέρμπι.

 Με σερί 5-0 ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 9 (73-64) και έδειξε να παίρνει προβάδισμα ασφαλείας, αλλά η Βαλένθια έκανε την τελευταία της προσπάθεια να κάνει την ανατροπή, μείωσε σε 82-76 και έδειξε ικανή να βάλει πολύ δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Το τρίποντο του Γουάιλι, ωστόσο, έκοψε τα φτερά των φιλοξενούμενων που δεν είχαν πια χρόνο και δυνάμεις να προσπαθήσουν κι άλλο και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 90-81.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μεγάλο παιχνίδι και έχασε στο νήμα το triple-double, τελειώνοντας με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, οδηγώντας για μια ακόμα φορά με μαεστρία τους συμπαίκτες του στη νίκη,

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ταϊρίς Ράις είχε 14 πόντους με 3 ασίστ, ο Τζίμερ Φριντέτ σημείωσε 12 πόντους, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Γουέσλι Τζόνσον με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την Βαλένθια, ο Τζόρνταν Λόιντ έσπασε τα… κοντέρ, με 27 πόντους (5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 8/9 βολές), 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε αντίκρισμα για την ομάδα του.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είχε επίσης 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Κίνο Κολόμ 10 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 45-35, 68-64, 90-81

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.