Πληγώθηκε στον… αέρα, αναμένονται οι αλλαγές

Written by  Οκτ 25, 2019

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για περίπου τρία δεκάλεπτα στην Βιτόρια, δείχνοντας κατά διαστήματα καλύτερη εικόνα από αυτήν που είχε δείξει μέχρι σήμερα, αλλά στο τέλος πληγώθηκε από την κακή του αμυντική λειτουργία που έφερε την συντριπτικά χαμένη μάχη των ριμπάουντ και γνώρισε μία ακόμα ήττα, αυτή τη φορά από την Μπασκόνια με 66-82 και έπεσε στο 1-3, έχοντας μπροστά του πάρα πολλά ακόμα να διορθώσει, αν θέλει να μην χαθεί η χρονιά από πολύ νωρίς.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα είδε παίκτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν δείξει τίποτα, να εμφανίζουν στοιχεία της παρουσίας τους, όμως, η γενικότερη εικόνα της ομάδας ήταν πολύ κακή, ειδικότερα στην άμυνα, όπου έχασαν σωρεία αμυντικών ριμπάουντ με την τελική συγκομιδή να είναι συντριπτική υπέρ των γηπεδούχων με 49 έναντι 26 (σ.σ. η Μπασκόνια τελείωσε με 18 επιθετικά, 13 εκ των οποίων στο πρώτο μέρος), ενώ στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες φάνηκε να αποδέχονται την… μοίρα τους γνωρίζοντας μια ακόμα βαριά ήττα.

Πλέον, αναμένονται οι εξελίξεις με τις αναμενόμενες προσθήκες και αποχωρήσεις παικτών, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα, ωστόσο, η κατάσταση ήδη είναι πολύ δύσκολη με την πρώτη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί να επιφυλάσσει εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και εντός με την Μακάμπι, δυο πολύ δυνατές ομάδες, ενδεχόμενες ήττες από τις οποίες μπορεί να φέρουν τους «ερυθρόλευκους» σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 7-2 και έβαλαν δύσκολα στην ελληνική ομάδα, που, ωστόσο, απάντησε άμεσα και προηγήθηκε με 7-8 και ισορρόπησε την κατάσταση, ενώ παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες, ήταν κοντά στο σκορ, όμως, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κάποια παιδαριώδη λάθη στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στην Μπασκόνια να προηγηθεί με 21-16 και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 23-21.

Ο Ολυμπιακός έκανε 3’ να σκοράρει, με την Μπασκόνια να παίρνει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και τον Γιουσουφα Φαλ να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια, να ανεβάζει τη διαφορά στους 11 (36-25), ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τρομερή αντίδραση, βελτίωσαν το πρόβλημά τους και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσαν σε 38-36, όμως, δεν έπαιξαν καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση και ο Σενγκέλια τους τιμώρησε για να κάνει το 41-36 του ημιχρόνου.

Οι Πειραιώτες έδειχναν διάθεση να το παλέψουν, αλλά δεν απέφυγαν τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα που έδιναν εύκολους πόντους στην Μπασκόνια, που ανέβασε και πάλι τη διαφορά και με τον Σενγκέλια να το παίρνει πάνω του έφτασε ξανά στο +11 (54-43) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 58-49.

Τα πάντα τελείωσαν στα πρώτα 2’ της τελευταίας περιόδου, όταν η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη ψυχραιμίας και έμπνευσης του Ολυμπιακού και με σερί 7-0 να στείλει τη διαφορά στους 16 πόντους (65-49), με την εικόνα των δυο ομάδων να μην προμηνύει δυνατότητα επιστροφής.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια μικρή αντίδραση, μειώνοντας σε 69-61 και έφερε μια κάποια αναστάτωση στους γηπεδούχους, όμως, δεν υπήρξε συνέχεια, με την διαφορά να ανεβαίνει και πάλι και το τελικό 82-66 να φέρνει την Μπασκόνια στο 2-2 και να βυθίζει τους «ερυθρόλευκους» σε περισσότερη εσωστρέφεια.

Ο Μπράντον Πολ με 15 πόντους με 5/9 τρίποντα και 3 ριμπάουντ φώναξε, επιτέλους «παρών» στην επίθεση, όμως, είχε αρκετά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ θετικά δείγματα έδειξαν για πρώτη φορά και ο Γουίλ Τσέρι με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Ογκουστίν Ρούμπιτ με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε επίσης 10 πόντους με 5 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχασε ένα ακόμα double-double για έναν μόλις πόντο, αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Μπασκόνια ήταν ο Τόρνικε Σενγκέλια που τελείωσε με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιουσουφά φολ έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 8 πόντους, 16 ριμπάουντ (τα 6 επιθετικά) και 2 κοψίματα, ο Πιέρια Χένρι σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Νίκολας Στάουσκας είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Λούκα Βιλντόθα είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-36, 58-49, 82-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.