Εύκολα την Άλμπα η ΤΣΣΚΑ, αγωνία για Κλάιμπερν

Written by  Οκτ 25, 2019

Ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ώστε να περάσει από την έδρα της Άλμπα Βερολίνου με 82-66 και να συνεχίσει αήττητη μαζί με την Μπαρτσελόνα μετά την 4η αγωνιστική, όμως, δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη της, αφού ο Γουίλ Κλάιμπερν τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε από την αναμέτρηση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σε μια προσπάθεια για αιφνιδιασμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδε το πόδι του να κολλάει στο παρκέ και έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ αποχώρησε υποβασταζόμενος και δεν αγωνίστηκε ξανά. Πλέον, εκφράζονται φόβοι για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, ενώ θεωρείται βέβαιο πως δεν θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στο υπόλοιπο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ πήρε διαφορά 5 πόντων (8-13), η οποία διαμορφώθηκε κυρίως χάρη στα τρίποντα του Μάικ Τζέημς, με την Άλμπα να μην της επιτρέπει να ξεφύγει περισσότερο και το πρώτο δεκάλεπτο να βρει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να προηγείται με ένα καλάθι (15-17).

Με την γερμανική ομάδα να προηγείται με 18-17 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν εναλλασσόμενες στο σκορ μέχρι το 17’, η ΤΣΣΚΑ ξαναπήρε ένα μικρό προβάδισμα (32-37) και με αυτό έκλεισε το πρώτο ημίχρονο που την βρήκε να προηγείται με 34-39.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν επιβλητική στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου και ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (39-51), ενώ με την γερμανική ομάδα να είναι παντελώς αιφνιδιασμένη και να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, έφτασε ακόμα και το +19 στο τέλος της περιόδου (42-61), έχοντας κάνει ένα επιμέρους 8-22 που της χάρισε ασφαλές προβάδισμα νίκης.

Η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους για την ρωσική ομάδα (43-63) και πλέον δεν υπήρχε.. .γυρισμός με το τελικό 66-82 να την οδηγεί στο 4-0 και τους γηπεδούχους να μένουν στο 1-3.

Ο Μάικ Τζέημς με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, με τον Νταρούν Χίλλιαρντ να ακολουθεί με 21 πόντους και τον Τζοελ Μπολομπόι να προσθέτει 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για την Άλμπα, Νιλς Τζίφι, Τιμ Σνάιντερ και Λούκε Σίκμα είχαν από 11 πόντους, με τον Ρόκας Γκεντράιτις να προσθέτει 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 34-39, 42-61, 66-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.