Αήττητη η Μπαρτσελόνα, αποθέωση για Κούζμιτς

Written by  Οκτ 25, 2019

Η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 73-65 και παρέμεινε αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές, σε μια αναμέτρηση που την παράσταση έκλεψε η επιστροφή του Όγκνιεν Κούζμιτς στην αγωνιστική δράση, μετά από το σοβαρό τροχαίο του που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

Ο Σέρβος σέντερ αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας του, ενώ το γήπεδο σείστηκε από ενθουσιασμό, όταν σκόραρε και τους πρώτους του πόντους, έπειτα από την απουσία του.

Στο υπόλοιπο αγωνιστικό κομμάτι, με τον ενθουσιασμό της κερκίδας, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 9-4, ενώ παίζοντας πολύ καλή άμυνα που κράτησε την Μπαρτσελόνα χαμηλά, προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 16-12.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ιδανικό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου κατάφεραν πολύ γρήγορα να στείλουν τη διαφορά στο +!3 (33-20) και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τους «μπλαουγκράνα» να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, κάτι που κατάφεραν μεθοδικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που τους βρήκε να έχουν μειώσει σε 36-33.

Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στους φιλοξενούμενους που, μετά τα πρώτα 3’ του τρίτου δεκάλεπτου, όταν και βρέθηκαν πίσω με 42-35, άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, έκαναν σερί 13-2 για να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά με 44-48 και έφτασαν στο +8 με την λήξη της περιόδου (49-57).

Με σερί 7-0 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 49-64 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι, αφού ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε δυνάμεις να ανατρέψει την κατάσταση.

Το τελικό 65-73 βρήκε την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει αήττητη στη νδιοργάνωση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μίροτιτς που σημείωσε 21 πόντους με 6 ριμπάουντ, τον Κάιλ Κουριτς να τελειώνει με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Μπράντον Ντέηβις να προσθέτει 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Τζέημς Γκιστ είχε 10 πόντους, αλλά και 6 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 36-33, 49-57, 65-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fcbarcelona.cat

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.