Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για break στη Μαδρίτη

Written by  Απρ 18, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «άγγιξε» την μεγάλη ανατροπή και το break στη Μαδρίτη, αλλά το black out των τελευταίων λεπτών δεν του επέτρεψε να πάρει μια σπουδαία νίκη, με την Ρεάλ να επικρατεί με 75-72 και να κάνει το 1-0 στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της πρεμιέρας των play off.

Η ελληνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τους γηπεδούχους, δεν πτοήθηκε ούτε όταν βρέθηκε πίσω με 14 πόντους, έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο, αλλά στη συνέχεια έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 4’ και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει εκείνη το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Νικ Καλάθης ήταν άστοχος και εκτός παιχνιδιού για σχεδόν τρία δεκάλεπτα (6/19 σουτ), όμως, στην τελευταία περίοδο, μαζί με τον Ίαν Βουγιούκα έδωσαν το σύνθημα για μια μεγάλη αντεπίθεση που δεν στέφθηκε με επιτυχία, αλλά πλέον έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι μπορούν να πετύχουν το πολυπόθητο «διπλό», ώστε να φέρουν το πλεονέκτημα στο ΟΑΚΑ.

Με τον Τζέφρι Τέιλορ να βρίσκει δύο φορές στόχο από τα 6,75 μ. και τον Παναθηναϊκό να κάνει σχεδόν 4’ να βρει στόχο, η Ρεάλ προηγήθηκε με 6-0 και μπήκε από το ξεκίνημα στην θέση του οδηγού, με την ελληνική ομάδα, ωστόσο, να ισορροπεί κάπως την κατάσταση και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 21-17.

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Ρεάλ να προηγείται με 26-19 χάρη σε νέο τρίποντο, από τον Κάρολ αυτή τη φορά, με τους «πράσινους» να απαντούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τρίποντο του Κιλπάτρικ να μειώνουν στον πόντο (32-31).

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την ελληνική ομάδα να δυσκολεύεται να φτάσει στο καλάθι και την Ρεάλ να χτίζει σταδιακά ξανά μια διαφορά που την έφερε στο τέλος του ημιχρόνου να προηγείται με 43-35.

Με σερί 6-0 η Ρεάλ έστειλε τη διαφορά στο +14 με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου (49-35) και έδειξε να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, 8 συνεχόμενοι πόντοι του Ιωάννη Παπαπέτρου βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να μειώσει ξανά στους 5 (51-46) και στο τέλος της περιόδου οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω με 58-52.

Με τρίποντο του Πρέπελιτς, η Ρεάλ έφτασε το 64-56 και έδειχνε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως, στο σημείο εκείνο εμφανίστηκε ένας… άλλος Παναθηναϊκός που με μπροστάρη τον Νικ Καλάθη, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εγκλωβισμένος, έφτασε ένα βήμα πριν την σπουδαία επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 13-0, ανέτρεψε τη διαφορά και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και, μάλιστα, με 64-69 και πέρασε όλο το άγχος στους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Η ελληνική ομάδα κρατούσε την τύχη της στα χέρια της, καθώς με τρίποντο του Καλάθη προηγήθηκε με 66-72 στο 37’, αλλά από το σημείο εκείνο και έπειτα δεν ξανασκόραρε, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Κάρολ με 2/2 βολές στα 54’’ έβαλε ξανά μπροστά την Ρεάλ (73-72) και ο Καμπάτσο με τον ίδιο τρόπο έγραψε το τελικό 75-72 που χάρισε στους Πρωταθλητές Ευρώπης μια αγχωτική, αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη.

Ο Νικ Καλάθης σημείωσε συνολικά 17 πόντους, αλλά ήταν αρκετά άστοχος (3/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα), με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 12 πόντους, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας έφτασε τους 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από την Ρεάλ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέφρι Τέιλορ με 13 πόντους, ενώ ο Φαμπιέν Κοσέρ σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.