Ασύλληπτος Καλάθης στέλνει τον Παναθηναϊκό στα play off

Written by  Μαρ 22, 2019

Με τον Νικ Καλάθη να είναι από άλλο… πλανήτη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει την φρενήρη πορεία του προς τα play off, σημειώνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά και την πιο κρίσιμη εκτός έδρας (την 4η σερί) επί της Αρμάνι Μιλάνο με 95-83, ανέβηκε στο 15-13 και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στις προνομιούχες θέσεις.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν με μυαλό, πάθος και απόλυτη ψυχραιμία και με κορυφαίο… ενορχηστρωτή τον Νικ Καλάθη, ο οποίος εξακολουθεί και είναι πυρηνοκίνητος το τελευταίο διάστημα, πήραν την σπουδαία νίκη που τους φέρνει μια «ανάσα» από την πρόκριση στα play off και πλέον η αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι εκείνη που θα καθορίσει αν θα το πετύχουν.

Η Αρμάνι ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 5-0, όμως, ο Παναθηναϊκός με τον Νικ Καλάθη να σκοράρει ακατάπαυστα, δεν την επέτρεψε να ξεφύγει από νωρίς, προηγήθηκε με 9-11, ενώ έχοντας μεταφέρει εκνευρισμό στις τάξεις των Ιταλών και ιδιαίτερα στον κινητήριο μοχλό τους, Μάικ Τζέημς, πήρε προβάδισμα με 17-23 και έκλεισε το καλό πρώτο δεκάλεπτο με 20-23.

Ο Παναθηναϊκός έβγαζε πάθος και ενέργεια, με τον Νικ Καλάθη να οργιάζει και τους Λάνγκφορντ και Γκιστ να συνεισφέρουν επίσης στο σκοράρισμα, με τους «πράσινους» να διατηρούν τη διαφορά (33-39), όμως, η Αρμάνι απάντησε με σερί 7-0 (40-39) και έκλεισε το ημίχρονο με ένα τρομερό τρίποντο του Τζέρελς για το 47-44.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με σερί 7-0 και πήρε ξανά το προβάδισμα (47-51), αλλά η Αρμάνι απάντησε με δικό της σερί 8-0 για το 55-51, όμως, οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό, ξαναπέρασαν μπροστά και έκαναν το ιδανικό τελείωμα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 64-72.

Με τον Μάικ Τζέημς καθηλωμένο στον πάγκο με 4 φάουλ και τον απόλυτο εκνευρισμό στην πλευρά της ιταλικής ομάδας, το έργο της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ πιο εύκολο, φτάνοντας και το +16 (75-91) και η νίκη με 83-95 ήρθε για να εδραιώσει τους «πράσινους» στις θέσεις των play off, κάτι που θα επισφραγιστεί με νίκη την ερχόμενη εβδομάδα επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Νικ Καλάθης έσπασε όλα τα κοντέρ και δικαίως αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, αφού έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ, τελείωσε με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη (39 βαθμοί αξιολόγησης) και είναι εκείνος που οδηγεί με μαεστρία τον Παναθηναϊκό στα play off.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Κιθ Λάνγκφορντ με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας με 15 πόντους και 5 ριμπαόυντ, ο Τζέημς Γκιστ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Σον Κιλπάτρικ που πρόσθεσε 11 πόντους.

Μπορεί ο Μάικ Τζέημς να σημείωσε 16 πόντους με 4 ασίστ, αλλά ήταν σε γενικά κακό βράδυ, έκανε 6 λάθη, είχε μπόλικο εκνευρισμό και τα επιπόλαια φάουλ, στα οποία υπέπεσε, δεν του επέτρεψαν να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού.

Ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας σημείωσε 17 πόντους, με 6 ριμπάουντ και3 ασίστ, ο Τζέημς Νάναλι σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 47-44, 64-72, 83-95

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.