Τραγικός και… μετεξεταστέος

Written by  Ιαν 31, 2019

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων στην πιο κρίσιμη φετινή του «μάχη», αφού παραδόθηκε άνευ όρων στην πολύ καλά διαβασμένη Μπαρτσελόνα, από την οποία γνώρισε βαριά ήττα με 55-76 και, μαζί και την διαφορά από τη νίκη του στον πρώτο γύρο και κλώτσησε ένα μεγάλο μέρος της φετινής του προσπάθειας, αφού πλέον βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, βλέποντας τις όποιες πιθανότητες είχε για το πλεονέκτημα έδρας να λιγοστεύουν.

Οι Πειραιώτες ήταν αγνώριστοι στον… τελικό που με νίκη θα είχαν καπαρώσει τουλάχιστον την 5η θέση, δεν μπήκαν ποτέ στην ψυχολογία του παιχνιδιού και με μόνη έκλαμψη το δεύτερο δεκάλεπτο, δεν είχαν να ελπίζουν σε τίποτα, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Το -21 του πρώτου δεκάλεπτου ήταν καθοριστικό για την υπόλοιπη εξέλιξη του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να μην επιστρέφει ποτέ, καθώς ήταν απελπιστικά άστοχος (4/23 τρίποντα, 13/22 βολές), υπέπεσε σε πολλά φθηνά λάθη (12 συνολικά), ενώ του έλειψε η δημιουργία και το καθαρό μυαλό, αφού κανένα από τα γκαρντ του δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Νωθρός, κοιμισμένος και αμήχανος, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-15 μόλις στο 6’, έχοντας υπνωτιστεί εντελώς στην πολύ πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων που τον οδηγούσε σε εύκολα λάθη και άστοχες επιλογές (ξεκίνησε με 0/6 τρίποντα), ενώ με τους φιλοξενούμενους να τον… σκοτώνουν από τα 6,75 μ. (4/6 τρίποντα) η διαφορά έφτασε τους 21 στο πιο τραγικό πρώτο δεκάλεπτο στην ιστορία του, που βρήκε την ελληνική ομάδα πίσω στο σκορ με 6-27.

Με τελείως διαφορετικό πρόσωπο, περισσότερη επιθετικότητα σε άμυνα και επίθεση και με μπόλικη ενέργεια από την εξέδρα που δεν σταμάτησε να ενισχύει τις προσπάθειες των παικτών, ο Ολυμπιακός μπήκε με ένα εντυπωσιακό σερί 15-0, κρατώντας τη Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο για περίπου 06:30 και μείωσε στους 6 (21-27), αλλά στο τέλος του ημιχρόνου έδειξε να μένει από δυνάμεις και οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη διαφορά και πάλι στους 10 (28-38).

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τρόπο να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, αλλά από τη μια ο Κρις Σίγνκλετον με μεγάλα τρίποντα και από την άλλη, η διστακτικότητα στην επιθετική λειτουργία επέτρεπαν στην Μπαρτσελόνα να κρατά διψήφιο προβάδισμα (36-50 στο 26’) και τον χρόνο να λιγοστεύει δραματικά.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω 12 πόντους (43-55) και τις δυνάμεις του να φαίνονται πως άρχιζαν να εγκαταλείπουν. Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, η Μπαρτσελόνα έστειλε τη διαφορά ακόμα και στους 23 (49-72) και τελείωσε ακόμα και τις υποψίες να καλυφθεί τουλάχιστον η διαφορά της πρώτης αναμέτρησης, με το τελικό 55-76 να αποτυπώνει την τραγική εικόνα της ελληνικής ομάδας.

Ο Κρις Σίνγκλετον με 18 πόντους (5/7 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», ο Άνταμ Χανγκά είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Άντε Τόμιτς σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ, με τον Κέβιν Πάνγκος να προσθέτει 9 πόντους με 8 ασίστ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τελείωσε με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να προσθέτει 13 πόντους, αλλά ουδείς παίκτης του Ολυμπιακού θα θέλει να θυμάται την συγκεκριμένη αναμέτρηση που αποτελεί ένα σημαντικό πισωγύρισμα στην προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Τα δεκάλεπτα: 6-27, 28-38, 43-55, 55-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.