Η Μακάμπι "άλωσε" τη Μόσχα, ο Χουέρτας οδηγεί τη Μπασκόνια, τρίποντη... εκτέλεση της Μπάγερν

Written by  Ιαν 11, 2019

Την νίκη της regular season μέχρι τώρα πέτυχε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας με 93-76 και ανέβηκε στο 7-11 εξακολουθώντας να προσπαθεί με αξιώσεις να καλύψει το έδαφος για μια θέση στην οκτάδα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν έδειχνε, ωστόσο, ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν σε μια τέτοια επικράτηση, αφού για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να διατηρεί μικρό προβάδισμα ανά διαστήματα.

Η τελευταία περίοδος ωστόσο, ήταν η απόλυτη κυριαρχία της Μακάμπι, που με πολύ καλή άμυνα και εξαιρετική ενέργεια στην επίθεση, πήρε διψήφια διαφορά και με συνολικό επιμέρους 14-29 στην τελευταία περίοδο έφτασε στην πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια από τις ομάδες που πάντα είναι φαβορί για τον τίτλο.

Πρωταγωνιστές της νίκης της Μακάμπι, ο Γιοβέλ Ζουσμάν με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τζόνι Ο’ Μπράιαντ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Άλεξ Τάιους με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο ΝτεΆντρε Κέιν με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πλέον νιώθει την «ανάσα» της Αναντολού Εφές, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, ο Γουίλ Κλίμπουρν 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 12 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-46, 62-64, 76-93

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Μπορεί η Μπασκόνια να είχε σημαντικές ελλείψεις, αλλά παραμένει μια πολύ καλή ομάδα που έχει στόχο να ανακάμψει και να διεκδικήσει τις θέσεις στα play off, κάτι που απέδειξε και στην αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια, της οποίας επικράτησε με 83-66 χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Σενγκέλια, Γκρέιντζερ, αλλά και τον Φόιχτμαν καιόλα έδειχναν πως θα περάσουν ένα πολύ δύσκολο βράδυ, όπως και έγινε για περίπου τρία δεκάλεπτα, όταν οι δυο ομάδες συμβάδιζαν και εναλλάσσονταν με μικρά προβαδίσματα, δείχνοντας πως η Γκραν Κανάρια που προηγήθηκε με 16-23 στην πρώτη περίοδο, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά.

Η Μπασκόνια, ωστόσο, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα του Χουέρτας, την ταχύτητα με την οποία κινούταν στο γήπεδο και μεγάλα σουτ που έβαλε από την περιφέρεια, άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά, έφτασε σε διψήφια επίπεδα με την έναρξη της τελευταίας περιόδου και τελικά πήρε τη νίκη με σχετική άνεση.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μετά το ΣΕΦ έκανε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και έδειξε ότι μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά η ποιότητα είναι εγγυημένη, σημειώνοντας συνολικά 24 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Βενσάν Πουαριέ σημείωσε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ιλιμάνε Ντιοπ έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από την Γκραν Κανάρια, ο Οντρέι Μπάλβιν είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Έουλις Μπάεθ σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Μάρκους Έρικσον 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 39-42, 55-51, 83-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η νικήτρια στην σπουδαία αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, όπου με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (12/18), πήρε τη νίκη με 93-87 και πλέον είναι μόνη στην 7η θέση με απολογισμό 9-9, αφήνοντας την ιταλική ομάδα στην τριπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια και Παναθηναϊκό στο 8-10.

Η αναμέτρηση ήταν αναμενόμενα καλή ποιοτικά ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν κοινό στόχο την είσοδό τους στην οκτάδα, με την Αρμάνι να ξεκινά καλύτερα και να έχει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, όμως, η περιφέρεια της Μπάγερν πετόυσε… φωτιές και έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά. (49-38) και έκτοτε κατάφερνε να τη διατηρεί μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Αρμάνι προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, έφτασε μέχρι και το -4 (81-77), αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις και έτσι η γερμανική ομάδα συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία που έχει μέχρι σήμερα στη διοργάνωση.

Ο Νιχάντ Ντέντοβιτς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μαόντο Λο είχε επίσης 18 πόντους με 5 ασίστ και ο Πέττερι Κόπονεν με τον Στέφαν Γιόβιτς σημείωσαν από 14 πόντους για την Μπάγερν, ενώ από την Αρμάνι, ο Μάικ Τζέημς σταμάτησε στους 29 πόντους με 5 ασίστ, ενώ ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε double-double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 53-45, 77-68, 93-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 Με καλάθι του Νόρις Κόουλ 3’’ πριν τη λήξη, η Μπουντούτσνοστ επικράτησε με 75-74 στο ντέρμπι των ουραγών με την Νταρουσάφακα και ανέβηκε στο 4-14, αφήνοντας την τουρκική ομάδα μόνη στην τελευταία θέση με το πενιχρό 2-16.

Οι δυο ομάδες έπαιζαν αποκλειστικά για το γόητρό τους, αφού ουσιαστικά δεν διεκδικούν τίποτα και πλέον θα είναι από τους «ρυθμιστές» της regular season, μένοντας κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού καμία δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά περισσότερο από 5 πόντους.

Τα τελευταία λεπτά ήταν πολύ ενδιαφέροντα με την Μπουντούτσνοστ να παίρνει προβάδισμα 72-66 και να δείχνει πως θα έπαιρνε εύκολα τη νίκη, όμως, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα και έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη, αφού προηγήθηκαν με 73-74 με 2/2 βολές του Οζμίζρακ Κατράλ στα 13’’.

Ο Νόρις Κόουλ, όμως, πήρε την τελευταία επίθεση και με δικό του καλάθι, χάρισε τη νίκη-γοήτρου στην Μπουντούτσνοστ.

Ο Αμερικανός σημείωσε συνολικά 17 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των νικητών μαζί με τον Έντβιν Τζάκσον που ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, με τους Κότι Κλαρκ και Γκόγκα Μπιτάτζε να προσθέτουν από 11 πόντους,

Από την Νταρουσάφακα, ο Τόνει Ντάγκλας είχε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Ογκούς Σαβάς σημείωσε 12 πόντους και ο Τζέρεμι Έβανς επίσης 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-42, 58-53, 75-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.