Πέρασε από τη Βαρκελώνη με Μιλουτίνοφ για… NBA

Written by  Δεκ 18, 2018

Ένας Ολυμπιακός που εμφανίστηκε με πολύ σκληράδα, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα, αλλά και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να δείχνει ότι είναι πλέον ίσως ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης, πέρασε και από τη Βαρκελώνη, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 69-60 και ανέβηκε στο 8-5, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν χαρακτηριστικά που θύμισαν τα προηγούμενα χρόνια, με προσήλωση στην άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και έναν εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ που έκανε ό,τι ήθελε στους αντίπαλους ψηλούς, βάζοντας πλώρη για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ (37 έναντι 23), έλεγε απόλυτα τον ρυθμό και όσο περνούσε ο χρόνος μετέφερε τον εκνευρισμό στους γηπεδούχους, που βλέπουν να βρίσκονται σε μια κατηφόρα χωρίς τελειωμό.

Αυτή τη φορά το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καταστροφικό, αλλά αποτέλεσε το εφαλτήριο για να χτιστεί η διαφορά, την οποία η ελληνική ομάδα δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει ως το τέλος και να κάνει ένα ακόμα βήμα για να διατηρηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας και να παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα.

Με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να έχει ένα σταθερό μικρό προβάδισμα που τον έφερε στο τέλος της περιόδου μπροστά με 14-17, έχοντας ξεκινήσει καλά, με έλεγχο των ριμπάουντ και 3/5 τρίποντα.

Το παιχνίδι, ωστόσο, ήταν πολύ κακό, με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες και, παρά τον γρήγορο ρυθμό και στις δυο πλευρές του παρκέ, να μη μπορούν να φτάσουν εύκολα στο καλάθι, με τον Ολυμπιακό να διατηρείται μπροστά στο σκορ και στο ημίχρονο με 30-32.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το +8 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (30-38) και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, ανέβηκαν στο +13 (41-54), αλλά δεν απέφυγαν τα επιπόλαια λάθη και η διαφορά μειώθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου στο 48-55.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα διατήρησε την ψυχραιμία της και τον έλεγχο του παιχνιδιού ως το τέλος, παίρνοντας μια ακόμα σημαντική εκτός έδρας νίκη που την διατηρεί στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, 2 κοψίματα, 8 κερδισμένα φάουλ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που τον καθιστά βασικό υποψήφιο για MVP της αγωνιστικής.

Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους και 3 ασίστ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και Ζακ Λεντέι με 10 πόντους.

Από την Μπαρτσελόνα, που δεν λέει να ορθοποδήσει, ο Βίκτορ Κλαβέρ είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Πιερ Οριόλα 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 30-32, 48-55, 60-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.