Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Written by  Δεκ 14, 2018

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο ΟΑΚΑ με την Νταρουσάφακα, όμως στο τέλος επικράτησε με 75-67.

Οι πράσινοι παρουσίασαν τα ίδια προβλήματα των προηγούμενων αναμετρήσεων και έβαλαν μόνοι τους, τους Τούρκους στην διεκδίκηση της νίκης, σε μια αναμέτρηση που μπορούσε να έχει κερδηθεί πολύ πιο άνετα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Τόμας, Παπαγιάννη, Παππά, Καλάθη και Μήτογλου με τον τελευταίο να πετυχαίνει τους πρώτους επτά πόντους των πρασίνων, βάζοντας τους ,μπροστά στα πρώτα δύο λεπτά με 7-2.

Στο πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει μια διαφορά επτά πόντων με 15-8, προηγήθηκε με 18-10 στο 7ο λεπτό, ενώ ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 22-16, χτυπώντας κυρίως μέσα στο καλάθι και με τον Νίκ Καλάθη να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά μοιράζοντας επτά ασίστ σε ένα δεκάλεπτο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό με τους πράσινους να παίζουν όμορφο μπάσκετ και να προηγούνται με 28-20 στο 13΄, ενώ στο 16΄το σκορ ήταν 33-24 υπέρ της Ελληνικής ομάδας που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση. Ένα δίποντο του Γκιστ δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου έφερε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 37-26. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους πράσινους να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να κλείνουν το πρώτο μισό με 43-32.

Ο Λάνγκφορντ είχε σημειώσει 10 πόντους, ενώ οι Γκίστ και Μήτογλου 9. Ο Παναθηναϊκός είχε εκτελέσει πολύ λίγα τρίποντα 2/3, ενώ την διαφορά του την έδωσε εκτός από την καλή του άμυνα το ότι χτύπησε κυρίως μέσα στη ρακέτα έχοντας 14/24 δίποντα και 11 ασίστ.

Η Νταρουσάφακα προσπάθησε να με ένα σερί 5-0 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου να πλησιάσει σε 43-37, όμως ο Παναθηναϊκός άμεσα έφτασε πάλι την διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο 24’ (49-39). Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο 53-43 με τον Νίκ Καλάθη να φτάνει τις 9 ασίστ και τον Ντίνο Μήτογλου τους 14 πόντους. Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε όμως για το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου ο λίγο τα λάθη, αλλά και η αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού επέτρψαν στην Νταρουσάφακα να το εκμεταλλευτεί και με το τέλος της περιόδου να μειώσει στους τέσσερις πόντους 57-53.

Ο Νίκ Καλάθης είχε ήδη φτάσει τις 11 ασίστ, ο Μήτογλου τους 16 πόντους, όμως η Νταρουσάφακα υπερτερούσε στα ριμπάουντ 23 έναντι 14 και είχε τρεις παίκτες που είχαν φτάσει τους 10 πόντους Μπράουν, Ντάγκλας, Έρικ, ενώ ο Μακ Κόλουμ είχε 9. Το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό ήταν πως οι Τούρκοι ήταν επιρρεπείς στα λάθη και είχαν 16 έναντι 6 των πρασίνων.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου ο Νικ Καλάθης σημείωσε τέσσερις πόντους ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 61-55, όμως η Νταρουσάφακα με σερί 5-0 έφερε την αναμέτρηση στον πόντο 61-60 στο 32΄αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ, ώστε να βρει τον τρόπο να αφυπνίσει τους παίκτες τους πριν οι Τούρκοι βρουν κι άλλο έδαφος.

Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να συμβαίνει αρχικά και η Νταρουσάφακα πέντε λεπτά πριν το τέλος έφερε την αναμέτρηση στα ίσια 65-65.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν αυτό που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά με 67-65 τρία λεπτά πριν το τέλος φτάνοντας τους 18 πόντους σε ένα ματς που ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Ο Γκιστ με δύο βολές στα δύο λεπτά έγραψε το 69-65, ενώ ο Καλάθης κάνοντας double-double (10π., 11ασίστ) έβαλε την καρδιά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην θέση τους για το 71-65 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.

Η Νταρουσάφακα δεν είχε απάντηση στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, ο Ντίνος Μήτογλου έφτασε τους 20 πόντους, ο Γκίστ τους 15, ο Καλάθης τις 12 ασίστ και οι πράσινοι με σερί 10-0 έφτασαν στο 75-65 ένα λεπτό πριν το τέλος κλειδώνοντας μια αγχωτική νίκη. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-67, επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις ήττες, όμως δείχνει πως χρειάζεται κάτι, ώστε να του δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει και να δεσμεύσει την θέση του στην 8αδα.

Πρώτος σκόρερ ο εξαιρετικός Ντίνος Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό με 20 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης έκανε double-double με 10 πόντους και 12 ασίστ.Για την Νταρουσάφακα ο Ντάγκλας είχε 15 πόντους, ενώ ο Έρικ έκανε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.