«Αυτοκτονία» Εφές και ανατροπή για Ρεάλ, η Μπασκόνια «γκρέμισε» την ΤΣΣΚΑ

Written by  Δεκ 08, 2018

Με μια εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης κάλυψε διαφορά 15 πόντων από την Αναντολού Εφές και πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 84-82 που την διατηρεί  σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή (9-2) και, ταυτόχρονα, έκοψε το δρόμο της τουρκικής ομάδας από την… αναρρίχηση ακόμα ψηλότερα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με πλούσιο θέαμα στο πρώτο μέρος, με την Εφές να ανεβάζει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και να το κλείνει με διαφορά 7 πόντων (52-45). Ακόμα καλύτερη ήταν η συνέχεια στην τρίτη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι είχαν καταστρέψει όλα τα… όπλα της ισπανικής ομάδας, έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +15 (69-54) και έδειξαν ικανοί να πάρουν την πολύ μεγάλη νίκη.

Με το σκορ στην έναρξη του τέταρτου δεκάλεπτου, στο 74-60 όλα συνηγορούσαν πως η Εφές είναι κοντά στο σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως, όλα γύρισαν ανάποδα στην τελευταία περίοδο, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να βγάζουν όλη την τεράστια ποιότητά τους, να μειώνουν σταδιακά και το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι για γερά νεύρα.

Η Ρεάλ μείωσε σε 82-81, ο Πλάις έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα 3 πόντων στην ομάδα του, χάνοντας το καλάθι από κάτω και ο Γιουλ με 2/2 βολές ολοκλήρωσε την ανατροπή δίνοντας προβάδισμα με 82-83 στην ομάδα του.

Το τρίποντο νίκης του Μίσιτς δεν βρήκε στόχο με τον Ρούντι Φερνάντεθ με 1/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό 82-84 για την Ρεάλ, που έφυγε πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη-χαρακτήρα.

Κορυφαίος των νικητών, ο Γκουσταβο Αγιόν που έκανε double-double με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Σέρχιο Γιουλ να έχει 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Τρέι Τόμπκινς 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Αντριέν Μερμάν έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Βασίλιε Μίσιτς σημείωσε 15 πόντους με 8 ασίστ, αλλά έχασε το τρίποντο της νίκης στο τέλος, ο Σέιν Λάρκιν είχε 14 πόντους με 4 ασίστ και ο Τίμπορ Πλάις τελείωσε με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 52-45, 74-60, 82-84

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

«Φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας έβαλε η Μπασκόνια, που πήρε σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 76-73 και την ανάγκασε στην δεύτερη ήττα της στην φετινή διοργάνωση, γκρεμίζοντας την από την πρώτη θέση.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και πολλές συγκινήσεις, η Μπασκόνια ήταν εκείνη που στο τέλος πανηγύρισε, φτάνοντας στο 4-7, δείχνοντας πως έχει ακόμα… σφυγμό για να ανατρέψει το κακό της ξεκίνημα.

Για να το καταφέρει αυτό, χρειάστηκε ένα συγκλονιστικό φινάλε, όταν έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πολύ κοντά στο σκορ, η Μπασκόνια βρέθηκε μπροστά με 76-73, 01:05 πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΤΣΣΚΑ είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά πρώτα ο Ροντρίγκεθ, μετά ο Ντε Κολό και στο τέλος ο Πίτερς σχεδόν στην εκπνοή, βρήκαν σίδερο και έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη.

Βασικοί συντελεστές αυτού ήταν ο Βενσάν Πουαριέ και ο Τόρνικε Σενγκέλια που σημείωσαν 18 πόντους με 8 ριμπάουντ και 15 πόντους με 8 ριμπάουντ αντίστοιχα, ενώ ο Ματ Τζάνινγκ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Άλεκ Πίτερς σημείωσε 20 πόντους για την ΤΣΣΚΑ, με τον Κόρι Χίγκινς να έχει 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Κάιλ Χάινς να τελειώνει με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-38, 55-55, 76-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.