«Πράσινο» εκτροχιασμένο τρένο…

Written by  Δεκ 07, 2018

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στην πολύ καλύτερη Φενερμπαχτσέ, από την οποία ηττήθηκε με 69-81 και πλέον αρχίζει να ζορίζεται αρκετά, αφού έμεινε στο 5-6 και με την εικόνα που εμφανίζει τις τελευταίες αγωνιστικές, μόνο αισιοδοξία δεν εκπέμπει.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όπου για μια ακόμα φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθεώθηκε από τους οπαδούς του «τριφυλλιού», οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, βρέθηκαν να κυνηγούν από την αρχή το σκορ και, μετά το αρχικό 6-5 δεν πέρασαν ποτέ μπροστά στο σκορ.

Οι «πράσινοι» είχαν κάκιστα ποσοστά από τα 6,75 μ. (7/28 τρίποντα), έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (25 έναντι 33), ενώ με τον Νικ Καλάθη για ένα ακόμα παιχνίδι μπλοκαρισμένο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δεν βρέθηκε άλλος πόλος δημιουργίας, ώστε να ξεμπλοκάρει η ομάδα, προσπαθώντας μόνο με μικρά διαστήματα, πότε με τον Λοτζέσκι, πότε με τον Παππά, να βρίσκεται κοντά στο σκορ, όμως, τίποτα περισσότερο. Αντίθετα, η τουρκική ομάδα με τη νίκη αυτή έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 10-1 και δείχνει μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη σταθερότητα, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε πριν από την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να χτυπήσει με τον Θανάση Αντετοκούνμπο στις πρώτες επιθέσεις, όμως, ο διεθνής φόργουορντ υπέπεσε νωρίς σε δυο φάουλ και έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ έχασε ένα σημαντικό «γρανάζι» από νωρίς, κάτι που η Φενερμπαχτσέ εκμεταλλεύτηκε και με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 6-13.

Με πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσελι η τουρκική ομάδα προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 12-18, όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε, αρχικά με τον Παππά και, στη συνέχεια, με τον Ματ Λοτζέσκι, έφτασε στην ισοφάριση (29-29) πριν η Φενερμπαχτσέ κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 33-35.

Οι φιλοξενούμενοι χτυπούσαν όλες τις αδυναμίες μέσα στη ρακέτα με τους Βέσελι και Λοβέρν να κάνουν… πάρτι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά άστοχος και έψαχνε λύσεις να παραμείνει κοντά στο σκορ. Δυο μεγάλα τρίποντα από τον Καλάθη, έβαλαν και πάλι… φωτιά στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 49-49, αλλά η Φενερμπαχτσέ διατήρησε και πάλι το προβάδισμα ως το τέλος του δεκάλεπτου με 52-56.

Η τελευταία περίοδος ήταν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, αφού η τουρκική ομάδα πήρε και πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου (54-61) και από το σημείο εκείνο δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το -15 (66-81) και το τελικό σκορ αποδεικνύει πως οι «πράσινοι» δεν διανύουν την καλύτερη αγωνιστική τους περίοδο.

Τη μεγαλύτερη ζημιά στους «πράσινους» την έκανε ο Νίκολα Κάλινιτς με 18 πόντους (4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Τζέφρι Λοβέρν να έχει 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Γιαν Βέσελι να συμπληρώνει 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης σε ένα ακόμα δύσκολο βράδυ κατάφερε να έχει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αποδεικνύοντας πως παραμένει ο καταλύτης του παιχνιδιού των «πρασίνων», με τον Ματ Λοτζέσκι να έχει 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και τον Νίκο Παππά επίσης 13 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-35, 52-56, 69-81

 

  

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.