Πρεμιέρα με ήττα για Σφαιρόπουλο, 100αρα η Φενέρ, αήττητη στο ΣΕΦ η Ρεάλ

Written by  Νοε 21, 2018

Το ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού η ισραηλινή ομάδα εγκλωβίστηκε στα δίχτυα της εξαιρετικής φέτος Αναντολού Εφές, που πήρε τη νίκη με 90-77 και ανέβηκε στο 6-2, παραμένοντας σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η τουρκική ομάδα δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τις προηγούμενες κακές χρονιές και φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει ψηλά φέτος, κάτι που επιβεβαίωσε απέναντι στο σύνολο στον πάγκο του οποίου κάθισε για πρώτη φορά ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, που πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει να βελτιώσει την εικόνα της και να την ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας που την έχει φέρει το τραγικό 1-7.

Η Μακάμπι αντιστάθηκε για περίπου 25’ όταν η Εφές ανέβασε τη διαφορά στο +12 (50-38) και έφυγε τελικά με τη νίκη, στην πρώτη μέρα μιας ακόμα «διαβολοβδομάδας».

Ο Τίμπορ Πλάις και ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν οι πρώτοι σκόρερ σημειώνοντας από 14 πόντους, ο Σέιν Λάρκιν είχε 12 πόντους, όσους και ο Βασίλιε Μίσιτς που πρόσθεσε και 8 ασίστ, 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Κρούνοσλαβ Σίμον και ο Ροντρίκ Μπομπουά σημείωσε 10 πόντους σε ένα πολύ καλό βράδυ για την Εφές.

Από την Μακάμπι, ο Τζόνι Ο’ Μπράιαντ είχε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Άλεξ Τάιους σημείωσε 12 πόντους και ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 10 πόντους με 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 38-31, 62-53, 90-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Εντυπωσιακά συνέχισε η Φενερμπαχτσέ, που δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει άνετα στο τουρκικό ντέρμπι της Νταρουσάφακα με 100-79 και να ανέβει στο 7-1 προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους της.

Η αναμέτρηση ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η περσινή φιναλίστ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, άρχισε να δημιουργεί διαφορά και προηγήθηκε με 25-10 στο τέλος της περιόδου, έχοντας βάλει τις βάσεις για τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από το σημείο εκείνο και έπειτα, μένοντας στην τελευταία θέση, μαζί με την Μακάμπι με απολογισμό μόλις 1-7.

Πρώτος σκόρερ της Φενερμπαχτσέ ήταν ο Μελίχ Μαχμούτογλου με 16 πόντους, ο Μπόμπι Ντίξον σημείωσε 15 πόντους, ενώ από 13 πόντους σημείωσαν οι Μάρκο Γκούντουριτς, Γιαν Βέσελι και Τζόφρι Λοβέρν.

Από την Νταρουσάφακα, ο Μάικλ Έρικ σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ρέι ΜακΚάλουμ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 46-37, 68-56, 100-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 89-76 της Γκραν Κανάρια και συνεχίζει αήττητη μετά και την 8η αγωνιστική, πριν από το ταξίδι της στην Ελλάδα όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης δυσκολεύθηκε πολύ ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν και η Γκραν Κανάρια βρέθηκε μπροστά με 22-28, ενώ στη συνέχεια, πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης με την συμπατριώτισσά της να ακολουθεί πολύ κοντά στο σκορ και να δείχνει ικανή να απειλήσει.

Την τελευταία περίοδο, η Ρεάλ πάτησε γκάζι, πήρε διαφορά και έφτασε στη νίκη που την διατηρεί στην κορυφή αήττητη, ενώ η Γκραν Κανάρια έπεσε στο 2-6.

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν μακράν ο κορυφαίος με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Κλέμεν Πρέπελιτς είχε 13 πόντους και ο Φακούντο Καμπάτσο πρόσθεσε άλλους 10, ενώ για τους φιλοξενούμενους, 20 πόντους πρόσθεσε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, με τον Έουλις Μπάεθ να προσθέτει 14 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 47-43, 63-57, 89-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.