Θεαματική πρεμιέρα για Ρεάλ, επίδειξη δύναμης η ΤΣΣΚΑ, μάθημα… Ευρωλίγκας στην Μπάγερν έκανε η Εφές

Written by  Οκτ 12, 2018

Παίζοντας υπέροχο μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε πολύ εύκολα της Νταρουσάφακα με 109-93 και ξεκίνησε δυναμικά την πορεία υπεράσπισης του τίτλου της.

Η «Βασίλισσα» ήταν καταιγιστική, παίζοντας από νωρίς σε πολύ υψηλό ρυθμό και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφάσισε να ρίξει ταχύτητα, χωρίς, ωστόσο, να σταματήσει να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους της.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα από το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Πάμπλο Λάσο είδε τους παίκτες του να εμφανίζουν διάθεση για τρέξιμο και να κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, με έξι από τους οποίους να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων.

«Μαέστρος» όλων, ο Σέρχιο Γιουλ, που μπήκε δυναμικά στη νέα σεζόν με 13 πόντους και 8 ασίστ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντονι Ράντολφ με 16 πόντους και 3 ασίστ, ο Τζέισι Κάρολ σημείωσε 14 πόντους, ο Φαμπιέν Κοσέρ και ο Τζέφρι Τέιλορ σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ ο Βάλτερ Ταβάρες έφτασε τους 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Στα δύσκολα έπεσε η επιστροφή της Νταρουσάφακα στην Ευρωλίγκα, που είχε τον Ρέι ΜακΚάλουμε με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα και τους Στάντον Κιντ και Μαρκέλ Μπράουν να σημειώνουν από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 53-38, 91-69, 109-93

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Επίδειξη δύναμης έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι στην ανανεωμένη Μπαρτσελόνα, την οποία συνέτριψε χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα με 95-75 και απέδειξε ότι και φέτος ξεκινά από διαφορετική αφετηρία από όλες τις άλλες ομάδες.

Η «ρωσική αρκούδα» ήταν καταιγιστική από την πρώτη περίοδο, έφτασε τη διαφορά στο +20 πριν βγει το ημίχρονο και έκτοτε έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να την διατηρήσει, δίνοντας ένα γερό μάθημα στην φιλόδοξη για κάτι καλύτερο φέτος, Μπαρτσελόνα, ότι έχει δρόμο να διανύσει για να επανέλθει στην δυναμική του παρελθόντος της.

Ο Κόρι Χίγκινς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Νάντο Ντε Κολό σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γουίλ Κλίμπουρν έφτασε κοντά στο double-double με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σημείωσε 12 πόντους με 4 ασίστ.

Από την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Κάιλ Κούριτς σημείωσε 15 πόντους, ο Γιάκα Μπλάζιτς 11, ενώ ο Τομά Ερτέλ δεν σκόραρε πολύ (5 πόντοι), αλλά μοίρασε συνολικά 12 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 51-29, 69-58, 95-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Η Αναντολού Εφές δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη… νεοφώτιστη Μπάγερν Μονάχου, της οποίας επικράτησε με 90-71 και μπήκε δυνατά σε μια σεζόν που ελπίζει να πάει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη.

Οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν σθεναρά στην πρώτη περίοδο, όμως, στη συνέχεια, ο έλεγχος της αναμέτρησης πέρασε στα χέρια της πολύ πιο ποιοτικής τουρκικής ομάδας, που πήρε διαφορά και έφτασε τελικά σε μια άνετη νίκη.

Πρώτος σκόρερ της Εφές ήταν ο Μπροκ Μότουμ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Σέιν Λάρκιν σημείωσε 13 πόντους με 5 ασίστ, ο Τζέημς Άντερσον είχε 12 πόντους και ο Άντριεν Μερμάν με τον Τίμπορ Πλάις σημείωσαν από 11 πόντους.

Για την Μπάγερν, κορυφαίος ήταν ο Νιχάντ Ντέντοβιτς με 17 πόντους και 4 ασίστ, ο Στέφαν Γιόβιτς σημείωσε 15 πόντους με 5 ασίστ και 5 κλεψίματα, ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Πέτερι Κόπονεν σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-44, 51-72, 71-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.