Ο Καλάθης… σέρβιρε τη νίκη στην πρεμιέρα

Written by  Οκτ 11, 2018

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την φετινή του πορεία στην Ευρωλίγκα, αφού έπειτα από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-84 και έκανε το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» στη διοργάνωση, χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Νικ Καλάθη που ακόμα… μοιράζει ασίστ!  

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ευτύχησαν να έχουν σε εκπληκτική μέρα τον αρχηγό τους, ο οποίος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν και έγινε ο μοχλός που έδωσε ενέργεια σε όλη την υπόλοιπη ομάδα να αντεπεξέλθει απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπήκε στο γήπεδο για να κάνει τη… ζημιά.

Παρά της απουσίες της η ισραηλινή ομάδα ήτα εξαιρετικά διαβασμένη, είχε έναν καταπληκτικό Σκότι Γουίλμπεκιν, όμως, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, δεν άντεξε στην πίεση του ΟΑΚΑ και έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη σε μια έδρα που ελάχιστες ομάδες καταφέρνουν να πετύχουν.

Εκτός του Κέντρικ Ρέι, η Μακάμπι στερήθηκε των υπηρεσιών του Τζέρεμι Πάργκο, αφού το πρόβλημα στη μέση δεν υποχώρησε και έτσι τέθηκε εκτός μάχης, προσφέροντας στον Παναθηναϊκό έναν πονοκέφαλο λιγότερο.

Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και με τον Κιθ Λάνγκφορντ να ξεσηκώνει από νωρίς τις κερκίδες, σημειώνοντας 7 γρήγορους πόντους, προηγήθηκαν με 8-0, έφτασαν αμέσως σε διψήφια διαφορά (13-2), δείχνοντας έτοιμοι για την πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης.

Η Μακάμπι, ωστόσο, αντέδρασε και με τον Γουίλμπεκιν να σημειώνει γρήγορους πόντους, απάντησε άμεσα, μειώνοντας στον πόντο (15-14) και ακολούθησαν στο σκορ την ελληνική ομάδα μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου που έληξε με 26-24.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκότι Γουίλμπεκιν, η Μακάμπι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου (28-30) και διατήρησε το προβάδισμα σχεδόν μέχρι το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 41-45, όμως, ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 5-0 με πρωτεργάτη τον εντυπωσιακό Νικ Καλάθη που είχε ήδη φτάσει κοντά σε επίπεδα double-double (7 πόντοι, 8 ασίστ), πέρασε εκ νέου μπροστά με 46-45.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν καλά διαβασμένοι και κατάφερναν να διατηρούν ένα οριακό προβάδισμα και στη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου, με τον Παναθηναϊκό να καθοδηγείται από τον απίστευτο Καλάθη, ο οποίος μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, διατηρώντας την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν ο πρωταγωνιστής και στο ξέσπασμα το τελευταίου λεπτού, όταν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα σερί 6-0 και να μετατρέψει το 64-67 σε 70-67 στο τέλος της περιόδου.

Το ξέσπασμα αυτό αφύπνισε τους «πράσινους» που μπήκαν με περισσότερη ενέργεια στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, ανέβασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +12 (82-71) και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Η Μακάμπι προσπάθησε δυο φορές να φτάσει κάτω από τους 5 πόντους, όμως, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μετριάσει την έκταση της ήττας, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 89-84.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Νικ Καλάθης, ο οποίος από την πρώτη αγωνιστική έδειξε ότι θα είναι εκ νέου από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε πολύ κοντά στο double-double, έχοντας 8 πόντους, με 2 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη και οργάνωσε μαεστρικά την «πράσινη» ομάδα.

Πρώτος σκόρερ ο εξαιρετικός Ματ Λοτζέσκι που σταμάτησε στους 20 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κιθ Λάνγκφορτν στην πρώτη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν θετικός με 13 πόντους και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σημείωσε 10 πόντους.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν έπαιξε και για τους απόντες, σημειώνοντας 24 πόντους με 8 ασίστ, ο ο Μάικ Ρόλ είχε 15 πόντους με 3 ασίστ, ο Ταρίκ Μπλακ είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Άντζελο Καλοιάρο σημείωσε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.