Στην Βιτόρια το Final Four του 2019

Written by  Μαϊ 15, 2018

Η Βιτόρια θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four της Euroleague το 2019, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια Αρχή.

Λίγες μέρες πριν η γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ ξεκινήσει στο Βελιγράδι, η διοργάνωση ανακοίνωσε τον επόμενο σταθμό της τελικής φάσης για την επόμενη σεζόν με την ισπανική πόλη και την ομάδα-εκπρόσωπό της,  KIROLBET Baskonia, να φιλοξενούν τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η έδρα της ομάδας, “Buesa Arena” , χωρητικότητας 15.000 και πλέον θεατών, έχει, ωστόσο, ήδη εμπειρία διοργάνωσης σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς έχει φιλοξενήσει το ισπανικό Copa del Rey και τους τελικούς του Eurocup το 2010.

Σε δήλωσή του κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines Euroleague ανέφερε πως «η Βιτόρια και οι πραγματικά πιστοί φίλοι της Μπασκόνια περίμεναν πολύ καιρό για να φιλοξενήσουν ένα Final 4.  Είναι μια αναγνώριση που άξιζε και με το παραπάνω για μια πόλη που ζει για το μπάσκετ όσο λίγοι».

«Είναι ένα όνειρο που το κυνηγούσαμε για χρόνια και τώρα θα γίνει πραγματικότητα», είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Μπασκόνις, Χοσεάν Κερεχέτα, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους θεσμούς και τον κ. Μπερτομέου «για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η άφιξη του πιο σηαντικού γεγονότος του ευρωπαϊκού μπάσκετ σημαίνει αναγνώριση για έναν σύλλογο που το 2019 θα κλείνει τα 60 του χρόνια και μια πόλη και μειονότητα που αναπνέει για το μπάσκετ από όλους τους πόρους της».

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα εισιτήρια της διοργάνωσης μέσα από τα επίσημα κανάλια της, θα είναι διαθέσιμα από το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.