Ανώμαλη προσγείωση και το πλεονέκτημα στην Ρεάλ

Written by  Απρ 19, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε… χαρακίρι στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των play off, αφού δεν κατάφερε να πάρει ενέργεια από την εντυπωσιακή νίκη του την Τρίτη και γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης με 82-89 χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας και πλέον χρειάζεται να κάνει την υπέρβαση στη Μαδρίτη αν θέλει να είναι εκείνος που θα πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας περίμεναν ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, ωστόσο, δεν κατάφεραν, παρά τα ξεσπάσματά τους να επαναλάβουν την καλή τους εμφάνιση, παρουσίασαν πάρα πολλά αμυντικά κενά, έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (18 έναντι 37 της Ρεάλ) και στο τέλος, όταν η μπάλα βάρυνε, τα περίμεναν όλα από τις εκλάμψεις του Μάικ Τζέημς, που δεν ήταν αρκετές για να γίνει το 2-0 που θα τους έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Αντίθετα, η Ρεάλ ήταν απολύτως διαβασμένη και πεισμωμένη να κάνει την ισοφάριση για να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις από την βαριά της ήττα στο πρώτο παιχνίδι και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού η σειρά μεταφέρεται για τις δυο αναμετρήσεις στην Μαδρίτη.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν είχε σχέση με το εκπληκτικό ξέσπασμα του πρώτου παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, να χτίζει και πάλι από νωρίς μια διαφορά (15-7) και να επιβάλλει το ρυθμό του δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει το 2-0.

Η Ρεάλ παρ’ όλα αυτά, μείωσε σταδιακά και έφτασε στο καλάθι (18-16), πριν ο Κρις Σίνγκλετον με τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου δεκάλεπτου, δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 21-16.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, το παιχνίδι χάλασε και πήγε πολύ στις επαφές, με την Ρεάλ να καταφέρνει να περάσει μπροστά με 23-25, όμως, οι «πράσινοι» με κρυφό όπλο τον Πέιν και με τρίποντα από Γκέιμπριελ και Ντένμον, πήραν και πάλι προβάδισμα με 37-32, πριν το ημίχρονο κλείσει με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 40-36.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 46-39 και έδειξε ικανός να ξαναπάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, η Ρεάλ απάντησε με σερί 7-0 για να ισοφαρίσει σε 46-46 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της νίκης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ισπανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της επαφής του Παναθηναϊκού με το καλάθι για να προηγηθεί για πρώτη φορά με 6 (51-57), ενώ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ψυχραιμία από τα 6,75 μ. έφτασε στην μεγαλύτερη διαφορά της στο τέλος του δεκάλεπτου (61-68).

Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε και με την άμυνά του να «πνίγει» τους παίκτες της Ρεάλ, έκανε σερί 7-0 και ισοφάρισε πολύ γρήγορα σε 68-68, όμως, οι πεισμωμένοι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά διαφορά και όσο ο χρόνος περνούσε έκαναν την αγωνία όλο και μεγαλύτερη.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει την επιστροφή και η Ρεάλ έφυγε νικήτρια με 82-   , ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα στο τέλος με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει μικροεπεισόδιο με τον Ρούντι Φερνάντεθ.

Μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό έκανε ο Φελίπε Ρέγες που σημείωσε 18 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζέισι Κάρολ είχε 17 πόντους, ο Τρέι Τόμπκινς σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Ρούντι Φερνάντεθ τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Μάικ Τζέημς είχε και πάλι αρκετές καλές στιγμές οδηγώντας το σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό με 20 πόντους και 6 ασίστ, ο Νικ Καλάθης σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Άντριαν Πέιν έδωσε πολλές μάχες τελειώνοντας με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον ολοκλήρωσε με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.