«Πάγωσε» στη Μόσχα και έμπλεξε για το πλεονέκτημα

Written by  Φεβ 23, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν πολύ κακός στην παγωμένη Μόσχα, όπου γνώρισε μια ακόμα εκτός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια, αυτή τη φορά από τη Χίμκι με 78-61 και πλέον… έμπλεξε σε περιπέτειες για το πλεονέκτημα έδρας, αφού η ρωσική ομάδα τον έπιασε στην βαθμολογία, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της Ρεάλ και της Ζαλγκίρις που μπορεί να φέρουν μια τετραπλή ισοβαθμία.

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα της κρίσιμης αναμέτρησης, εμφάνισαν ξανά τις… ασθένειες των εκτός έδρας αναμετρήσεων και βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν διψήφιες διαφορές, τις οποίες ουδέποτε μπόρεσαν να περιορίσουν. Επιπροσθέτως, ήταν άστοχοι στα τρίποντα (7/25) και στις βολές (16/24), ενώ έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ (37 έναντι 28), απέναντι στην πολύ καλά διαβασμένη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που πλέον μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Άντονι Γκιλ έδειξε τις προθέσεις του με το… καλημέρα, καθώς σημείωσε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του, βοηθώντας την να αρχίσει να χτίζει διαφορά (14-6 στο 4’) με τον Παναθηναϊκό να δείχνει χαμένος στο ξεκίνημα και να φτάνει με δυσκολία στο καλάθι της ρωσικής ομάδας.

Με τον Μάικ Τζέημς να σημειώνει τους πρώτους πόντους του  μετά την επιστροφή του και την προσπάθεια να περιοριστούν οι επιθετικές αρετές των γηπεδούχων, η διαφορά έμεινε στο 24-18 στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Αλεξέι Σβεντ να έχει ήδη αρχίσει να σκοράρει κατά… ριπάς (8 πόντοι στο δεκάλεπτο).

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά το +10 για την Χίμκι (28-18), με τους «πράσινους» να βγάζουν αντίδραση και να μειώνουν σε 30-27, ξαναρχίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση από την αρχή, με τη συνέχεια, ωστόσο, να είναι… εφιαλτική.

Με σερί 8-0 η Χίμκι ανέβασε τη διαφορά στο +11 (38-27) και με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζει σημάδια… αποσύνθεσης βρέθηκε στο +15 στο ημίχρονο (46-31), καθιστώντας την κατάσταση ήδη πολύ δύσκολη για την ελληνική ομάδα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε άσχημα και για τις δυο ομάδες, με το σκορ να μένει ως έχει για 3’, κάτι που δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει, με τη Χίμκι να φτάνει το +20 (55-35) με τους «πράσινους» να καταφέρνουν κάπως να την συμμαζέψουν, αλλά το εκπληκτικό τρίποντο από το κέντρο του Γκιλ, έκλεισε το δεκάλεπτο στους 17 πόντους (63-46) και η κατάσταση έμεινε εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική ομάδα.

Η εικόνα δεν άλλαξε την τελευταία περίοδο και η Χίμκι πήρε μια μεγάλη νίκη με 78-61 που την καθιστά πλέον σοβαρή υποψήφια για το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο Αλεξέι Σβεντ με 20 πόντους και 4 ασίστ ήταν και πάλι ο στυλοβάτης της ρωσικής ομάδας, ο Άντονι Γκιλ ολοκλήρωσε με 16 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Χάνεϊκατ έφτασε μια «ανάσα» από το double-double με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Σε μια κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Μάρκους Ντένμον σημείωσε 11 πόντους, ενώ στο ντεμπούτο του ο Μάικ Τζέημς σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.