Στο τέλος η Φενερμπαχτσέ, «στοπ» της Μάλαγα στη Ρεάλ, «ζημιά» της Αρμάνι στη Μπασκόνια

Written by  Ιαν 19, 2018

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στην ουραγό Αναντολού Εφές, όμως, πήρε τελικά τη νίκη με 89-84 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό και κλείνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με δυο σημαντικές νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να είναι η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, όμως, σε ένα ντέρμπι μεταξύ δυο ομάδων από την ίδια χώρα, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και αυτό συνέβη με την Αναντολού Εφές να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και να απειλήσει την Φενερμπαχτσέ, η οποία, ωστόσο, στο τέλος βρήκε τις λύσεις για να πάρει μια σημαντική νίκη.

Πέντε παίκτες της Φενερμπαχτσέ ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπραντ Γουαναμέικερ να είναι ο κορυφαίος με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Μελίχ Μαχμούτογλου σημείωσε 16 πόντους, ο Νικολό Μέλλι είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από 12 πόντους σημείωσαν ο Μάρκο Γκούντουριτς και ο Γιαν Βέσελι.

Από την Εφές, εκπληκτικός ήταν ο Τόνεϊ Ντάγκλας με 29 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Έρικ ΜακΚόλουμ σημείωσε 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 35-46, 57-68, 84-89

Αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος για να διεκδικήσει τις όποιες λιγοστές πιθανότητες της απομένουν για πρόκριση στην οκτάδα έδειξε η Ουνικάχα Μάλαγα που επιβλήθηκε με 80-75 της Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί 7 συνεχόμενων νικών για την «Βασίλισσα».

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας συντηρούσαν διψήφιες διαφορές, με την Ρεάλ να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να κάνει την ανατροπή και να μένει στο 12-7, διατηρώντας την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, υπερτερώντας στην ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ρέι ΜακΚάλουμ και ο Άνταμ Βασζίνσκι ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με 15 πόντους και ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 11 πόντους με 7 ασίστ, ενώ για την Ρεάλ, ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ κι 3 ασίστ και ο Ρούντο Φερνάντεθ με τον Τζέισι Κάρολ είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-27, 57-52, 80-75

Mε καλάθι του Τζόρνταν Θίοντορ στην εκπνοή του αγώνα, η Αρμάνι Μιλάνο πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια με 83-82 και την απομάκρυνε αρκετά από τις θέσεις της πρώτης οκτάδας.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική, με την ιταλική ομάδα να έχει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι γηπεδούχοι που εξακολουθούν να προσπαθούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να μπουν στη διεκδίκηση μιας θέσης για τα play off, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν με 82-81.

Στην τελευταία φάση, ωστόσο, της αναμέτρησης ο Θίοντορ σκόραρε και η Αρμάνι έφυγε με το «διπλό» που την ανεβάζει στο 6-13. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, με τον Άντριου Γκάουντελοκ να έχει επίσης 16 πόντους με 3 ασίστ και τον Αρτούρας Γκουντάιτις να προσθέτει 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους, ο Τόρνικε Σενγκέλια έκανε double-double με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Τζέησον Γκρέιντζερ είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ροντρίκ Μπομπουά σημείωσε 13 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 19-22, 36-47, 56-65, 82-83

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.