Τρίποντη… απόδειξη υπεροχής

Written by  Ιαν 04, 2018

Με εκπληκτικά ποσοστά από την γραμμή των 6,75 μ. ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε ξεκούραστο… ποδαρικό στον δεύτερο γύρο, επικρατώντας πολύ εύκολα της Αναντολού Εφές με 90-79, διατήρησε απόρθητη την έδρα του και μαζί την θέση του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» έμοιαζαν να παίζουν… ρολόι, αφού βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα από τα 6,75 μ. (14/26 τρίποντα), που σε συνδυασμό με την πάντα σκληρή τους άμυνα, τους οδήγησε σε μια πολύ εύκολη επικράτηση και στο 11-5 με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης.

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε σε ακόμα καλύτερη κατάσταση και μαζί με τον Νίκο Παππά οδήγησαν τους συμπαίκτες τους, την ώρα που η Αναντολού Εφές αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της –και εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης- Έρικ ΜακΚόλουμ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φρεντερίκ Φορτέ, προέδρου της Λιμόζ και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1993 στο Final Four του ΣΕΦ.

Αστοχία και επιπολαιότητα χαρακτήρισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό, παρ’ όλα αυτά, να κάνει σερί 9-0 και να παίρνει διαφορά 7 πόντων (11-4), χάρη κυρίως στην οργανωτική ικανότητα του Νικ Καλάθη και την δύναμη του Τζέημς Γκιστ κάτω από τα καλάθια.

Η Εφές προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 11-9, αλλά οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε καλό βράδυ, έστειλαν τη διαφορά στο +12 (21-9) και κάπως έτσι τους βρήκε το πρώτο δεκάλεπτο (23-12).

Η ελληνική ομάδα δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να κρατήσει τη διαφορά, με την πιεστική του άμυνα ανέβηκε στο +14 (39-25) και με αυτή τη διαφορά έκλεισε το ημίχρονο, χάρη σε buzzer beater του Μάρκους Ντένμον (47-33).

Το «πράσινο» πάρτι από την περιφέρεια συνεχίστηκε, με τους Καλάθη και Ντένμον να έχουν μαζί 6/6 τρίποντα και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 19 πόντους (70-51), με την τουρκική ομάδα να καταφέρνει μόνο να μειώσει στο τέλος της περιόδου σε 70-56.

Το μόνο που απέμενε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ήταν να διατηρηθούν τα κεκτημένα και αυτό ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύθηκε να το πετύχει, φτάνοντας σε μια ακόμα νίκη μέσα στην έδρα του με 90-79, πιστοποιώντας την δυναμική που του δίνει το ΟΑΚΑ, σπρώχνοντας τον πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό για μια ακόμα φορά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ και έδειξε πόσο πολύ ανεβάζει επίπεδο τους «πράσινους», ενώ ακολούθησαν ο Νίκος Παππάς με 16 πόντους (4/5 τρίποντα) και ο Τζέημς Γκιστ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για την τουρκική ομάδα που συνεχίζει να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας (4-12), ο Τζος Άνταμς προσπάθησε περισσότερο με ατομικές ενέργειες σημειώνοντας 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μπροκ Μότουμ είχε 14 πόντους και ο Μπράιαντ Ντάνστον 12 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-33, 70-56, 90-79

 

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.