Σταθερά στην τετράδα με... πολυβόλο Ρίβερς, ανησυχία για Καλάθη

Written by  Δεκ 15, 2017

Μια ακόμα άνετη νίκη στο ΟΑΚΑ σημείωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods που επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 80-72 και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με απολογισμό 8 νίκες και 4 ήττες.

Παρ’ όλα αυτά, η νίκη επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη στον ώμο, ο οποίος βραβεύθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για την κατάκτηση του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης για τον Νοέμβριο, ωστόσο, αποχώρησε πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου και αναμένονται οι εξετάσει για να επιβεβαιωθεί η ζημιά.

Οι «πράσινοι» ήταν χλιαροί στο πρώτο μέρος, μένοντας πίσω ακόμα και με 13 πόντους, όμως, όπως συνηθίζουν στην απόρθητη έδρα τους, αξιοποίησαν την πολύ ασφυκτική τους άμυνα, το εντυπωσιακό τους σουτ από τα 6,75 μ. (15/28 τρίποντα) και πήραν τη νίκη που, έστω κι αν είναι ακόμα πολύ νωρίς, τους διατηρεί ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας.

Με τη γνωστή… αύρα του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-2 μόλις στο 3’ και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν δυναμικά και χτυπώντας μέσα στη ρακέτα με τους Μίτσοφ και Ταρζέφσκι, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου που τους βρήκε να προηγούνται με 14-23.

Με ασφυκτική πίεση που απέφερε σερί 8-0 με το «καλημέρα» της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (22-23), αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αντανακλαστικά και απάντησαν με δικό τους σερί, ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +13 (24-37).

Τα μεγάλα τρίποντα του… καυτού Κέισι Ρίβερς (5/6 στο πρώτο μέρος) βοήθησαν τους «πράσινους» να πλησιάσουν ξανά και ουσιαστικά να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, με το ημίχρονο να βρίσκει την ιταλική ομάδα να προηγείται με 39-41.

Με εντυπωσιακή άμυνα στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα με 49-43, η Αρμάνι ισοφάρισε ξανά σε 51-51, όμως, η «πράσινη» μηχανή είχε πάρει μπροστά, ανέβασε τη διαφορά στο +9 (62-53) και προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με 64-57. Νωρίτερα, ο Τζόρνταν Θίοντορ αποβλήθηκε καθώς χρεώθηκε διαδοχικά με αντιαθλητικό φάουλ στον Κρις Σίνγκλετον και τεχνική ποινή για θέατρο σε προσπάθειά του να εκμαιεύσει επιθετικό φάουλ από τον Ματ Λοτζέσκι.

Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν  τραυματισμός του Καλάθη, ο οποίος χτύπησε στον ώμο και αποχώρησε λίγο πριν το τέλος της περιόδου, μένοντας στον πάγκο με πάγο.

Έχοντας πια πάρει φόρα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δυνατόν να κινδυνεύσει από την ιταλική ομάδα, έφτασε τη διαφορά στο +13 (77-64) και τελικά πήρε τη νίκη με 80-72 που τον εδραιώνει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, εκπληκτικός ήταν ο Κέισι Ρίβερς, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους (6/9 τρίποντα), ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι εντυπωσιακός μέχρι τον τραυματισμό του με 9 πόντους, 12 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Τζέημς Γκιστ είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, συνθέτοντας μια τετράδα… φωτιά για την ελληνική ομάδα.

Για την Αρμάνι που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό για περίπου 25’, ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ είχε 13 πόντους και ο Αρτούρας Γκουντάιτις 11.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.